Baisogalos kultūros centro meninė kompozicija priimta itin jautriai

Žydų gelbėtojų dienos minėjime – Baisogalos kultūros centro meninė kompozicija

Kovo 15-oji prieš metus oficialiai paskelbta Lietuvos žydų gelbėtojų diena. Ta proga Vilniuje, Lietuvos žydų bendruomenės Jaschos Heifetzo salėje, vyko minėjimas, kurio metu pristatytas Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams įvertinti iniciatyva sukurtas, Lietuvos žydų gelbėtojams pagerbti skirtas atminimo–padėkos ženklas. Minėjimo metu buvo pagarsinta, jog šiuo ženklu bus žymimos vietos, kuriose gyveno gelbėtojai, slėpę nuo nacių Lietuvos žydus. Minėjime, kuriame dalyvavo garbingi svečiai, buvo prisimintos skaudžios praeities istorijos, pagerbtas žuvusių žydų atminimas.

Į šį renginį buvo pakviesti ir Tarptautinės komisijos įvertinimo sulaukę Baisogalos kultūros centro šokių kolektyvų ir jaunimo dainavimo grupės dalyviai, kurie parodė teatro meninę kompoziciją apie Baisogaloje gyvenusius žydus. Šio pastatymo režisierius – Modestas Vaitkevičius, meno vadovė – Neringa Bernadickienė. Baisogalos kultūros centro meninė kompozicija priimta itin jautriai, nes šešėlių teatro forma Holokausto metu Vilniaus gete buvo tapusi vienintele pramoga.

Baisogalos kultūros centras didžiuojasi galėjęs dalyvauti šiame svarbiame renginyje, kuriame dalyvavo daug garbingų svečių iš Lietuvos ir kitų šalių. Tai labai svarbi data, svarbus istorijos atminties laikas, kuris apipintas pasakojimais ir prisiminimais apie tų laikų didvyrius, apie kilnios širdies ir didžiulės empatijos jausmą turinčius žmones. Jie yra Lietuvos pasididžiavimas ir didieji gelbėtojai, kurie mūsų jaunajai kartai palieka istorijos puslapiuose žinutę, kodėl ir kaip reikia gyventi, kaip gali kiekvienas būti tuo, kuris kažkam dovanoja vizą gyvenimui.

Norime padėkoti mūsų šauniam jaunimui už mokėjimą išgirsti, suprasti. Dėkojame režisieriui Modestui už režisūrinius sprendimus, meninę kompoziciją bei šiltą ir draugišką bendravimą su jaunaisiais atlikėjais. Meno vadovei Neringai – už vaikų muzikinį lavinimą, mūsų kultūros centro ūkvedžiui ir neoficialiam scenografui Ričardui – už mobilios scenografijos sukūrimą ir gerą laiką kartu. Ačiū tėveliams už Jūsų rūpestį ir šauniai auklėjamą jaunimą.

Parengta pagal Baisogalos kultūros centro informaciją ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE