NULL

Variklio gedimo požymiai

Variklis yra automobilio širdis. Jame yra apstu smūginių, sukimo bei kitų judesių, kurie bendrai sudaro į ratus perduodamą mechaninę jėgą. Iš principo, vidaus degimo variklio veikimas yra gana paprastas – sprogimai degimo kamerose sukuria jėgą, kuri suka alkūninį veleną. Tačiau, čia reikia nepamiršti ir papildomų procesų, kaip aušinimas, tepimas, elektros sistemos, kurie ir padaro variklį tokiu sudėtingu kūriniu.

Dėl tokio sudėtingumo kenčia patikimumas, todėl variklių gedimai yra gana dažnas reiškinys. Štai keletas požymių, įspėjančių apie galimus variklio gedimus.

Prietaisų skydelyje deganti „check engine“ lemputė

Vienas iš didžiausių praturtėjusios elektronikos automobiliuose privalumų yra diagnostika. Kai variklio valdymo blokas iš kurio nors daviklio gauna netinkamus duomenis, tai yra potenciali problema, apie kurią praneša prietaisų skydelyje įsižiebusi „check engine“ lemputė. Gedimo nustatymui reikia atlikti kompiuterinę diagnostiką.

Kalenimo garsas

Vienas baisiausių požymių yra iš variklio sklindantis kalenimo garsas. Tai gali reikšti įvairiausias problemas nuo netinkamo degimo kampo iki perkaitinto variklio. Susidūrę su šia problema kuo greičiau vykite į artimiausią autoservisą variklio patikrai.

Padidėjęs dūmingumas

Automobilio išmetamųjų dujų spalva yra ganėtinai tikslus variklio problemų indikatorius. Tvarkingas variklis neturėtų stipriai dūmyti – išimtys taikomos tik žemoje temperatūroje kai garuoja kondensatas. Tačiau, mėlynos spalvos dūmai įspėja apie degančią alyvą, juodos spalvos – apie suodžius arba nepilnai sudeginamą kurą. Tuo tarpu, tiršti ir šviesūs dūmai dažnai įspėja apie netvarkingus degalų purkštukus.

Sumažėjusi galia

Dėl neveikiančių daviklių, turbinos, užsikimšusios EGR sistemos arba tiesiog seno oro filtro sumažėja variklio galia. Jeigu pastebėjote, kad aplenkti kitus automobilius yra sunkiau nei įprasta arba variklio darbas yra grubus, variklio problemos gali būti įvairios, todėl reikėtų nuvykti į autoservisą patikrai. Automobilių servisas Autoera.lt siūlo įvairias variklio remonto paslaugas – galite atvykti pas mus konsultacijai bei remonto darbams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE