SutinkuSiekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“), kuriais analizuojama jūsų naršymo istorija. Tokiu būdu optimizuojamas svetainės funkcionalumas ir pateikiamas turinys, kuris yra aktualus jums. Sutikdami, spauskite mygtuką “Sutinku”.
Šiandien yra: 2022-09-25, Sekmadienis, 14:11:15 Radviliškio krašto naujienų portalas
RSS
Pagrindinis Įvairenybės Vakarienė per 30 minučių. Greiti bei skanūs receptai, kurie nustebins kiekvieną

Vakarienė per 30 minučių. Greiti bei skanūs receptai, kurie nustebins kiekvieną

Šiandien, kai kiekvieno mūsų gyvenimo tempas lekia pašėlusiu greičiu, greitai paruošiama vakarienė yra tiesiog būtinybė. Juk po sunkios darbo dienos norisi visą vakaro laiką skirti šeimai, bendravimui prie stalo, o ne įmantrių patiekalų begaliniam ruošimui. Tai visai nesudėtinga įgyvendinti. Vakarienės idėjos – tai tema, kurios lobynas internete yra tiesiog neišsenkamas. Telieka pasitelkti į pagalbą fantaziją ir prabangią vakarienę ant savo stalo galime turėti kiekvienas.

Nepamirškite kokybiškų virtuvės reikmenų svarbos

Nuostata, jog greitai ir skaniai vakarienei reikalingi tik tinkami patiekalo ingredientai, yra tikrai neteisinga. Esate girdėję posakį – skaniausias maistas tas, kuris pagamintas su meile? Vargu ar pavyks tą atlikti jeigu jūsų virtuvėje karaliaus nepatogūs, nefunkcionalūs, nuolat lūžtantys ir reikalaujantys pernelyg didelės priežiūros virtuvės įrankiai. Todėl nusprendus, jog nuo šiol namiškiai ar užklydę draugai mėgausis tik skania, bet nedaug laiko reikalaujančia vakariene, šį tikslą pradėkite įgyvendinti nuo tinkamų ir kokybiškų virtuvės priemonių parinkimo.

Tikras išsigelbėjimas – tobulai skanus padažas

Jeigu norite mėgautis sultingais mėsos, žuvies ar daržovių patiekalais, visai nebūtina pagrindinį vakarienės ingredientą marinuoti keletą valandų. Pasitelkite į pagalbą padažą. Lai sultingas jautienos, kiaulienos ar vištienos mėsos gabalas sau verda puode, o jūs pasirūpinkite padažo gaminimu. Svarbiausia yra išsirinkti padažo pagrindą. Tai gali būti vynas, sultinys, pienas ar net vanduo. Toliau jau seka įvairiausi papildomi ingredientai. Įvairios žolelės, grietinėlė, sviestas ar grybai tikrai leis kone kiekvieną vakarą pasimėgauti labai skirtingais skoniais.

Tikriausiai kilo klausimas – kaip tokiu atveju pasielgti vegetarams? Viskas dar paprasčiau. Išvirkite mėgstamos daržovės galvą, sakykim žiedinio kopūsto, ir pagaminkite baltojo vyno ir grybų padažą. Skonis tikrai bus nepamirštamas.

Vienas pagrindinis ingredientas – begalės idėjų

Manote, jog kiekvieną kartą, norėdami nustebinti kitokio skonio vakariene, turite parinkti kažkokį egzotišką, dar nematytą pagrindinį ingredientą? Patikėkite, tai visai nebūtina. Sakykim, jūsų šeima mėgsta grikių arba ryžių kruopas. Puiku. Tačiau, be abejonės visai nesinori kiekvieną vakarą valgyti to paties skonio košę. Pasitelkite fantaziją. Grikių košė su grybų, lašišos ar sūrio padažu, tas pačias kruopas kiekvieną kartą privers atsiskleisti visai kitokiu skoniu. Pagardai prie pasirinkto vakarienės pagrindinio patiekalo gali būti tokie skirtingi, kad visus juos išmėginti prireiks begalės laiko.

Mūsų pasiūlytai pagrindinio ingrediento idėjai puikiai tiks bulvės. Šios daržovės paruošimo variantai gali nustebinti ir visko mačiusį šefą. Sakykim, bulviniai blynai. Jie nebūtinai turi būti kepami tradiciškai. Paruoškite blynus su grybais, lašiša, moliūgais ar avokadais. O ir pačias bulves galima smulkinti kiekvieną kartą vis kitaip. Jeigu paruošėte tradiciškai tarkuotus blynus, tai kodėl kitą kartą nepabandžius jų sutarkuoti burokine tarka arba itin smulkiai supjaustyti tiesiog peiliu. Patys nustebsite, kaip gali skirtis blynų skonis vien dėl skirtingo bulvių tarkavimo būdo.

Sezoninė virtuvė – visuomet gera idėja

Jeigu šaltuoju metų sezonu jūsų virtuvėje karaliauja riebesni ir sotesni patiekalai, vasarą ir rudenį būtinai atsigręžkite į sezoninę virtuvę. Svogūnų laiškų, ridikėlių ir salotų lapų mišrainė tiesiog privalo būti vakarienės karaliene nors ir kiekvieną vakarą. Kad ji nepabostų tereikia tik pasirūpinti skirtinu pagrindiniu patiekalu. Rudens sunokinti moliūgai, baklažanai ar žiediniai kopūstai – daržovės iš kurių galimą pagaminti begalę patiekalų. Patikėkite, konservuotiems ir svetimoje šalyje užaugintiems produktams jūsų turėsite ilgus žiemos vakarus. Tad, kol leidžia sezonas, mėgaukitės mūsų šalies sunokintais vaisiais ir daržovėmis. Ir sveika, ir gardu, ir greita.

Rekomenduojami video

Susijusios naujienos

Ar kada susimąstėte, kiek plastikinių maišelių per dieną sunaudojate: pakuojate produktus, o p...

Kokiomis aromato savybėmis pasižymi kava, subrandinta įvairiuose pasaulio regionuose?

1 mitas. Sunku atskirti kokybišką patalynę nuo nekokybiškos
Kiekvienas iš mūsų turi nors mažytę silpnybę, kurią slepia nuo aplinkinių akių ir šiukštu...
Pasitaiko atvejų, kai vartotojus neramina nedažnai pasitaikantis reiškinys – mėsos švytėjima...
Specialistai sako: Lietuvoje viešai tiekiamas vanduo daugeliu atveju yra saugus, jį gerti galime b...
Smagus savaitgalio pasisėdėjimas su draugais ir artimaisiais tikrai neįsivaizduojamas be kvapnių...

Nuo liepos mėnesio skalbimo priemonių rinkoje pokyčiai – didėjant miltelių koncentraci...

Radviliškietė Antanina Samaškienė jau kelias savaites negali atsistebėti jos sode pražydusia l...
Kaip dažnai jums nutinka tokia situacija kai atsikeliate savaitgalį ryte ir užsimanote kokio nors...

Virtuvė yra dažnai apibūdinama kaip namų širdis ir dažniausiai svarbiausias dalykas v...

Kalėdos – viena iš laukiamiausių švenčių visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savų kalė...

Šiais laikais, kai technologijos taip ištobulėjusios, nė vienas neįsivaizduojame...

Turizmo prekės – tai labai svarbios prekės, kuriomis reikėtų pasirūpinti iš ank...

Radviliškietė Vilija P. (redakcijai pavardė žinoma) į portalą www.radviliškion...

Jaukus šiltas vakaras, būrys artimųjų, dainos, šokiai, laužo šviesa ir kvapnus dūmas virš t...

Vasaros laisvalaikis neatsiejamas nuo mėgavimosi ant grotelių keptu maistu. Šiuo būdu p...

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrim...

Artėja akimirka, kai merginos it karalaitės spinduliuos grožiu bei elegancija. Tiesa, jau pra...

Šiandien visame pasaulyje minima Tarptautinė dešrainių diena. Paprastai dešrainiai Lietuvoje ve...
Lietuvos rinkoje pasirodė atnaujintas „Peugeot 208“ automobilis, kuris šį pavasarį pasiekė ...
Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie pr...
Duona yra bene pagrindinis maisto produktas daugeliui žmonių visame pasaulyje, valgoma jau kelioli...
Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos daly...
Balsavimas
  • Neprivalo, nes gynybai ir dabar skiriama pakankamai lėšų.
  • Privaloma didinti išlaidas, kad mūsų kariuomenė būtų dar stipresnė.
  • Pritariu didinimui, jeigu už padidintas išlaidas nebus perkami "auksiniai šaukštai".
  • Manau, kad išlaidas reikia mažinti, nes niekas mūsų nepuls.
Šiandienos Orai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas