Lankytojai kviesti sukti žaidimų ratą

Turistai į Radviliškio kraštą viliojami tulpėmis, šaltibarščiais ir žaidimais

Radviliškio rajonas pristatytas jau 10-ojoje tarptautinėje turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodoje ADVENTUR 2023, kuri sausio 27–29 dienomis vyko Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Šiemet Radviliškio rajono stende pristatytas Radviliškio kraštas, lankytinos vietos, kultūros paveldo objektai ir t. t. Šių metų parodos tema – „Švęskime kelionę“, tad pagrindinis tikslas buvo pristatyti mieste ir rajone vykstančias šventes, renginius ir edukacijas.

Radviliškio rajono stende pristatytos pagrindinės krašto šventės ir renginiai: Radviliškio miesto šventė, jaunimo festivalis KARMA, kojinių mezgimo čempionatas, Mėlynasis šeimų piknikas Šeduvoje, Nakties intencijos.

Šių metų gegužės pradžioje Burbiškio dvaras kviečia visus švęsti pavasarį Tulpių žydėjimo šventėje, o rugpjūčio 5 dieną Pakiršinio dvaras – savo kalendoriuje pažymėti rožine spalva, nes dvaro parke vyks ketvirtasis „Šaltibarščių gaminimo čempionatas“.

Savo vykdomas edukacijas ir organizuojamus renginius parodoje pristatė Radviliškio miesto kultūros centras, Šeduvos kultūros ir amatų centras, Radviliškio rajono savivaldybės etninės kultūros ir amatų centras bei Daugyvenės kultūros istorijos muziejus-draustinis.

Parodoje pristatyta ir Radviliškio rajono kraštovaizdžio, paveldo bei gamtos įvairovė. Lankytojams dovanoti lankstinukai, vaizduojantys Radviliškio kraštą garsinančius objektus, dalinta įvairi informacija, žemėlapiai, o visi susidomėjusieji aktyviai kviesti apsilankyti Radviliškio rajone.

Stende tris parodos dienas apie Radviliškio rajoną visiems besidomintiems vietiniu turizmu, kultūros paveldu bei edukacijomis ir vykstančiais renginiais, pasakojo Radviliškio turizmo informacijos centro, Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Kultūros, paveldosaugos ir turizmo skyriaus bei rajono kultūros ir amatų centrų darbuotojai.

Kad švęstume kelionę, turime būti gero ūpo, linksmi ir energingi. Tai pasiekti gali padėti spalvų terapija, tad Radviliškio rajono stende kiekviena edukacija buvo priskirta tam tikrai spalvos kategorijai, kuri aktyvina tam tikrą žmogaus savybę. Atliekant visas edukacijas, patiriant iššūkį, įgaunamas pasitikėjimas. O bendraujant, skatinant kūrybiškumą, patiriant gamtos galią, vidinę ramybę, pasiekiama harmonija ir galima deramai švęsti kelionę.

Radviliškio rajono stendas lankytojus viliojo ryškiaspalvėmis tulpėmis, šaltibarščių degustacija, animatoriais, interaktyviomis edukacijomis ir žaidimais. Lankytojai kviesti sukti žaidimų ratą, atsakyti į klausimus apie Radviliškio kraštą ir laimėti knygų, gardžių dovanų ir suvenyrų.

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE