Radviliškio miesto kultūros centro direktorė Indrė Ginkevičienė teisinasi

Temą pasiūlė skaitytojai: kaip valdiška mašina atsidūrė kultūros centro direktorės namo kieme?

Ką Radviliškio miesto kultūros centro mikroautobusiukas antradienio vakarą po 21 valandos veikia minėtos įstaigos direktorės Indrės Ginkevičienės privataus namo, esančio Baisogalos miestelyje, kieme? Ar kultūros įstaigos vadovė nesinaudoja tarnybine padėtimi ir nevažinėja iš Radviliškio į namus, esančius Baisogaloje, valdiška mašina? Tokius klausimus uždavė nuotraukas su direktorės namo kieme priparkuota tarnybine mašina atsiuntę baisogališkiai, prašę neminėti jų pavardžių.

Aplink mašiną ir joje nesimatė žmonių

Žmonės pasakojo, esą pilką Radviliškio miesto kultūros centro mikroautobusiuką „Ford“ prie Radviliškio miesto kultūros centro direktorės namo mato ne pirmą kartą, todėl gegužės 16 dieną, antradienį, po darbo valandų, tarp 21 ir 22 valandos, žmonės neapsikentė ir nufotografavo kultūros įstaigos vadovės kieme stovintį tarnybinį transportą, o nuotraukas atsiuntė „Radviliškio naujienų“ žurnalistams.

Nuotraukose matosi, kad „valdiškas“ mikroautobusas stovi dailiai įvairuotas į Radviliškio miesto kultūros centro direktorės I. Ginkevičienės namo kiemą. Aplink mašiną ir joje nesimato nė vieno žmogaus, tad iš tikrųjų susidaro nuomonė, kad mašina čia galimai palikta stovėti per naktį.

Neslepia prielankumo konservatoriams

Skaitytojams priminsime, kad po šių metų pavasarį vykusių savivaldos rinkimų pirmojo turo, kuris dešimtmečius rajoną valdantiems konservatoriams susiklostė gana nesėkmingai, senoji rajono valdžia prieš pasitraukdama suskubo į šiltas vietas dar vienai kadencijai be konkursų susodinti sau lojalius vadovus. Viena iš tokių vadovių buvo I. Ginkevičienė, kuri kovo 7 dieną buvo paskirta į Radviliškio miesto kultūros centro direktorės pareigas dar vienai penkerių metų kadencijai iki 2028 metų rugpjūčio 1 dienos be jokio konkurso.

Įdarbinti dar penkeriems metams kultūros centro direktorę I. Ginkevičienę buvo taip skubama, jog net nesulaukta, kol prie pabaigos priartės jos dabartinė kadencija. Be to, net nesulaukta, kol įsigalios įstatymas, leidžiantis pratęsti kultūros įstaigos vadovo kadencijas be konkursų, dėl teko atšaukti potvarkį, kuriuo buvo pratęsta direktorės kadencija, o paskui jį priimti iš naujo, kai minėtas įstatymas jau įsigaliojo.

Gal tai tik gražus sutapimas, kad I. Ginkevičienės vadovaujamoje įstaigoje darbuojasi ne vienas konservatorius, o ir ji pati socialiniuose tinkluose neslepia savo prielankumo konservatorių lyderei Jolantai Margaitienei, kuriai skiria savo padėkas ir širdutes.

Gal jausdama tvirtą konservatorių palaikymą direktorė taip atsipalaidavo, jog net į namus iš darbo pradėjo nesibaimindama važinėti tarnybine mašina?

Direktorė savo kaltės nepripažino

„Radviliškio naujienų“ žurnalistai paskambino I. Ginkevičienei ir paklausė, kiek tarnybinių mašinų turi Radviliškio miesto kultūros centras. Direktorė pripažino, kad kultūros centras turi vieną tarnybinę mašiną.

Paklausta, kokia tai mašina, direktorė iš pradžių sutriko ir pasakė, kad reikia klausti vairuotojo. Paskui prisiminė, jog tai „Fordas“, mikroautobusiukas.

Tuomet vadovės paklausėme, ką šis autobusiukas gegužės 16 dieną, antradienį, po darbo valandų, veikė jos namo kieme, esančiame Baisogaloje?

Pasak direktorės, tą dieną ji su vairuotoju buvo Kaune parvežti parodą ir apie 20-21 valandą grįžinėjo į Radviliškį. I. Ginkevičienės teigimu, grįžtant vairuotojas užsukęs į jos namus, nes jie pakeliui, į šoną reikėjo nusukti gal tik kokį 100 metrų. Esą vairuotojas tik trumpam stabtelėjęs prie direktorės namo, ją paleidęs ir pats grįžęs į Radviliškį.

Žiūrint į nuotraukas nepanašu, jog vairuotojas tik trumpam stabtelėjo paleisti direktorę, nes nuotraukose šalia mašinos nesimatė nei jos pačios, nei prie vairo sėdinčio vairuotojo. Be to, kyla abejonių, kam vairuotojui reikėjo taip dailiai į direktorės namo kiemą priparkuoti mikroautobusą, jeigu tereikėjo tik išlaipinti įstaigos vadovę ir važiuoti toliau…

Direktorei užsiminėme, kad žmonės sako ne kartą matę tarnybinį automobilį jos namo kieme…

„Daug ką žmonės šneka, tegul parodo nuotraukas. Tikrai nėra naudojamasi tarnybiniu transportu“, – neprisipažino I. Ginkevičienė.

Jonas MARCINKUS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE