NULL

Sugauti senolių užpuolikus policijai padėjo išmanios technologijos

Užpraėjusią savaitę Radviliškyje nuo užpuolikų nukentėjo trys garbaus amžiaus moterys ir vienas vyras. Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnams demaskuoti senolių skriaudikus padėjo išmanios technologijos: vieną įtariamąjį telefonu nufotografavo praeivis, o kitas buvo nufilmuotas vaizdą stebinčiomis kameromis.

Puldinėjo garbaus amžiaus senolius

Pirmadienio, kovo 6-osios, vidurdienį į Radviliškio rajono policijos komisariatą kreipėsi 89-erių metų moteris, kuri buvo užpulta A. Povyliaus gatvėje esančio daugiabučio namo laiptinėje.

Nepažįstamas vaikinas iš jos rankų išplėšė rankinę. Kartu su rankine senolė neteko 10 eurų ir pensininko pažymėjimo.

Tos pačios dienos vakare policijos pareigūnai ir vėl sulaukė pranešimo apie apvogtą garbaus amžiaus radviliškietį. Vasario 16-osios gatve ėjęs 83-ejų metų vyras neteko savo krepšio su pirkiniais.

Pasak Šiaulių apskrities policijos atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, šio įvykio liudytoju tapo netoli nusikaltimo vietos automobilyje sėdėjęs vyras. Kadangi apie 21 valandą praeivių gatvėje nebūna daug, jis žvilgsniu palydėjo į jo akiratį patekusį krepšiu nešiną senolį, kuris nužingsniavo gatve ir pasuko už vieno pastato.

Vieną iš užpuolikų spėjo nufotografuoti

Netrukus automobilyje sėdinčio vyro ausį pasiekė iš už namo atsklindantis triukšmas, o po to jis pamatė iš už namo išnyrančius keletą jaunuolių, kurių vienas nešėsi krepšį, labai panašų į turėtą senolio.

Vaikinai nubėgo link miesto centro. Automobilyje sėdėjęs vyras vieną iš jų spėjo nufotografuoti ir ta nuotrauka tapo labai svarbi ieškant senjoro užpuolikų.

Atstovė spaudai G. Smagriūnienė pasakojo, kad įtariamųjų asmenybės buvo nustatytos jau tą patį vakarą. Įtarimai dėl vagystės pareikšti dviem penkiolikmečiams, kurių vienas jau praėjusiais metais buvo patekęs į teisėsaugos akiratį dėl turto prievartavimo iš dviejų paauglių.

Nukentėjo dar dvi moterys

Po pastarojo įvykio visą savaitę pranešimų apie gatvėje užpultus žmones nebuvo, o kovo 10-osios vakarą pareigūnai ir vėl sulaukė dviejų pranešimų apie užpultas ir apvogtas moteris.

Apie 18 valandą policijai pranešta, kad Radviliškyje esančioje Jaunystės gatvėje nenustatytas asmuo iš 71-erių metų moters pagrobė rankinę, kurioje buvo mobilusis telefonas „Redmi Note 11S“, akiniai, skėtis ir pirkinių maišeliai. Moteris patyrė 220 eurų turtinę žalą.

Nepraėjus nė valandai Radviliškyje esančioje Gedimino gatvėje buvo užpulta kita moteris. Nenaudėlis viešoje vietoje iš 59-erių metų moters atėmė rankinę, kurioje buvo mobilusis telefonas „Samsung Galaxy J3“, įvairūs vaistai, piniginė su nuolaidų kortelėmis, asmens tapatybės kortele, banko mokėjimo kortele ir 20 eurų.

Įtariamąjį pareigūnai sutiko gatvėje

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai, išsiaiškinę, kad tai ne minėtų tėvų priežiūroje paliktų penkiolikmečių darbas, ėmėsi kruopštaus miesto vaizdo kamerų peržiūros.

Anot atstovės spaudai G. Smagriūnienės, po peržiūros įtarimas krito ant vieno jaunuolio, tačiau jo asmenybė buvo nežinoma. Tačiau, kai vieną dieną pareigūnai tą patį vaikiną išvydo einantį gatve, abejonių, kad čia tas pats įtariamasis, neliko.

Devyniolikmetis vaikinas buvo sulaikytas ir kovo 17 dieną jam pareikšti įtarimai dėl trijų apvogtų moterų.

Jas apvogęs radviliškietis pasisavindavo tik pinigus ir mobiliuosius telefonus, kuriuos paskui parduodavo, o rankines su jose buvusiais kitais daiktais išmesdavo.

Parengė Jonas MARCINKUS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE