NULL

Studijuojantys, dirbantys ir norintys atrasti gyvenimą Saulės mieste vis dažniau renkasi nuomojamus butus. Ką reikėtų žinoti apie nekilnojamąjį turtą Šiauliuose?

Būsto nuomos ir pardavimo rinka Šiauliuose pastaruoju metu yra aktuali kaip niekad. Tendencijos rodo, kad ieškančių butų nuomai Šiauliuose yra kur kas daugiau nei ją siūlančių, tad išaugusi paklausa lemia ir kylančias kainas. Tai gali būti gera paskata norintiems išnuomoti savo būstą – jei turite laisvą butą, tačiau niekaip nesiryžtate jo išnuomoti, dabar tam tinkamiausias laikas. Dalinamės keliais patarimais, kaip susidėlioti prioritetinių darbų planą ir susipažinti su NT rinka Šiauliuose.

Pradėkite nuo rinkos tyrimo

Būstų nuomos kaina priklauso ne tik nuo dydžio, būklės, išplanavimo, bet visų pirma, nuo mikrorajono arba lokacijos svarbių miesto objektų atžvilgiu, pavyzdžiui, universiteto, pėsčiųjų bulvaro ar didesnių prekybos centrų. Ne ką mažiau lemia ir geras susisiekimas – nuomos kaina kyla jei aplink galima rasti daug viešojo transporto stotelių, kur dažnai kursuoja populiariausių maršrutų autobusai.

Jei norite preliminariai įvertinti būsto vertę rinkoje, apsilankykite skelbimų portaluose ir pasidomėkite kokiomis kainomis nuomojami panašūs objektai kaimynystėje. Būtinai patikrinkite tiek prabangesnius, tiek paprastesnius variantus, taip susidarysite visapusišką vaizdą. Šis nedidelis tyrimas padės atrasti atskaitos tašką, nuo kurio galėsite dėliotis savo finansinius planus.

Ar būtina remontuoti prieš nuomojant?

Jeigu rimtai svarstote užsiimti butų nuoma, antras žingsnis būtų įsivertinti savo objekto būklę. Jei jūsų butas yra centre arba senamiestyje, galite tikėtis nemažos kainos net už daugelį metų nerenovuotą NT, kitu atveju – dėl prastesnės būklės gali tekti priimti kompromisus. Kartais, tam, kad pagerintumėte seną butą, užtenka tik staliuko, kilimėlio, užuolaidų ar spintelės, nes šie elementai greitai ir nebrangiai suteikia erdvei naujos perspektyvos. Jei butas reikalauja kapitalinio remonto, kuriam nesate pasirengę, tai nereiškia, kad jo neišnuomosite – tiesiog teks nuleisti kainą arba šį klausimą spręsti kartu su nuomininkais, kurie galimai bus patys suinteresuoti remontu.

Suformuokite patrauklų skelbimą

Ilgalaikė butų nuoma Šiauliuose yra itin populiari, mat trumpalaikės nuomos įprastesnės kurortiniams arba gausiai turistų lankomiems miestams. Ir tai, išties, gera žinia – ilgalaikė nuoma reikalauja mažiau priežiūros, atneša stabilias pajamas, be to, ilgalaikiai gyventojai rimčiau žiūri į tvarką bute, labiau saugo jo inventorių. Formuojant skelbimą, ne tik pasirūpinkite šviesiomis nuotraukomis, informatyviu aprašymu, bet ir būtinai nurodykite savo lūkesčius būsimam nuomininkui.

Būstą nuomokitės tik su sutartimi

Galite rinktis nuomininko ieškodami su tarpininkų pagalba, galite jį nuomoti tiesiogiai, tačiau sudaryti sutartį su nuomininku yra būtina. Nesvarbu, ar nuomosite butą draugui, pažįstamam, giminaičiui, ar tiesiog rasite iš pirmo žvilgsnio labai patikimą ir malonų kandidatą, sutartis įneš oficialumo bei suteiks ramybės abiem pusėms.

Sutartyje būtina apibrėžti mokėjimo grafiką, išsikraustymo bei iškeldinimo sąlygas, raštiškai užtvirtinti užstatą bei kompensacinius mechanizmus turto apgadinimo atveju ir kitus aktualius aspektus. Nuomos sutarčių šablonų galite rasti internete, tad būtinai palyginkite keletą skirtingų – galbūt rasite svarbių punktų, kurių neapgalvojote, o jei norite maksimalaus saugumo, pasitarkite su butų nuoma užsiimančiais profesionalais brokeriais arba nekilnojamojo turto specialistais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE