Skaitymui nebetinkamos knygos pavirto meniškais lankstiniais

Rugsėjo 16-osios popietę į Radviliškio rajono savivaldybės viešąją biblioteką rinkosi vaikai. Jie buvo pakviesti į edukaciją „Antrasis knygos gyvenimas“, kurios metu buvo gaminami lankstiniai iš senų knygų.

Edukaciją vedė edukatorė iš Vilkaviškio – Irena Garuckienė. Ji atsivežė savo jau sukurtų lankstinių, įvardijo daugybę patarimų, kaip pasidaryti namų papuošimų iš skaitymui jau nebetinkamų knygų bei suteikti joms antrąjį gyvenimą.

Edukacijos dalyviai – Radviliškio Gražinos pagrindinės mokyklos etikos mokytoja ekspertė ir klubo „Tolerancija“ vadovė Ala Beliajeva – kartu su moksleiviais iš knygų kūrė ežiukus, mokėsi kitų lankstymo būdų.

Tos pačios dienos pavakarę į edukaciją susibūrė ir suaugusieji. Dalyvės, labai atidžiai išklausiusios edukatorės patarimų, ėmėsi darbo. Buvo gera žiūrėti, kaip pageltę ir jau vieną gyvenimą nugyvenusių knygų lapai virsta meniškais lankstiniais, namų interjero detalėmis.

Edukacijos bibliotekoje surengtos įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos ir Radviliškio rajono savivaldybės finansuotą projektą „Kūrybinai arbatvakariai su knyga“.

Kūrybinė popietė bibliotekoje buvo pilna malonaus šurmulio, popieriaus šnaresio, džiugesio, besigėrint savo darbais ir besigardžiuojant kvepiančia žolelių arbata.

Viešosios bibliotekos informacija ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE