NULL

Simbolinės dovanos, ką svarbu žinoti?

Nesvarbu, ar ji skirta tiesiogiai, ar ne, kiekviena dovana yra simbolinė. Ne visos simbolinės dovanos gali būti interpretuojamos vienodai, todėl svarbu išsirinkti ką nors tinkamo. Dovanos reikšmė priklauso nuo siuntėjo ir gavėjo santykių bei pačios progos ar įvykio. Kai kurios dovanos yra savaime suprantamos: gimtadienio dovanos švenčia dar vienus metus kažkieno gyvenime, šventinės dovanos švenčia įvykį ar progą, kurioje gavėjas dalyvauja. Tačiau, taip pat galima dovanas padaryti dar ypatingesnes, pavyzdžiui raktų pakabukas gali būti labai kukli, bet labai simboliška dovana, kurią dovanoti galima net ir be ypatingos progos.

Jei švenčiate naujus santykius su klientu, apsvarstykite galimybę padovanoti žalią augalą! Žali lapai reiškia viltį, atsinaujinimą ir atgimimą. Populiarus posakis „perversti naują lapą“ reiškia suteikti žmonėms galimybę pradėti iš naujo. Ir tai taikoma ne tik Vakarų kultūroms. Bambukas kinų tradicijose reiškia ilgaamžiškumą, jėgą ir malonę. Žinoma, kai kuriuos augalus sunkiau prižiūrėti nei kitus. Mažiau patyrusiems augalų savininkystėje puikiai tinka sukulentai ir bambukai, nes juos lengva prižiūrėti

Jei švenčiate svarbų etapą, nesvarbu, ar tai būtų daug metų dirbant kartu, ar svarbus artėjantis pristatymas, pagalvokite apie dovaną, kuri simbolizuoja laiką ir parinkite tinkamiausia dovaną, kuri nesukels diskusijų. Šios dovanos yra ir praktiškos, ir simbolinės. Jūs netgi galite juos pritaikyti pagal savo gavėjo pomėgius (pavyzdžiui, jei jūsų gavėjas yra katės savininkas, kodėl gi nepadovanojus katės formos laikrodžio?) Nebijokite atsižvelgti į gavėjo pomėgius, kad dovana būtų dar ypatingesnė!

Jei norite padovanoti gavėjui, kuris neseniai patyrė netektį, galite įvairiais būdais simboliškai pareikšti viltį ir užuojautą. Iš skirtingų religijų, tokių kaip judaizmas ir krikščionybė, ir net senovės Romoje, žvakės buvo naudojamos tam, kad simbolizuotų viltį tamsiose vietose. O žvakės buvo naudojamos ne tik kaip vilties simbolis, bet ir mirusiųjų atminimui tokiuose renginiuose kur yra simbolizuojamas gyvenimas ir po mirties. Siūlydami žvakę, netiesiogiai suteikiate jiems viltį ir užuojautą, pagrįstą ilga tradicija, kuri buvo daugelio religijų, žiniasklaidos ir kultūrų dalis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE