Senųjų amatų ir edukacijų diena Kleboniškiuose atsisveikino iki kitų metų

Rugsėjo 3 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus draustinio Kleboniškių kaimo skyriuje vyko paskutinė šių metų Senųjų amatų ir edukacijų diena.

Pirmąjį rudens šeštadienį Kleboniškių kaime darbavosi dešimt sertifikuotų amatininkų, tautodailininkų, edukatorių: kalvis, varkalys, puodžius, medžio drožėjas, siuvėja, pintinių ir juostų pynėjos, audėja, veikė lėlių iš skiaučių rišimo, linų apdirbimo, verpimo dirbtuvės.

Lankytojai ne tik stebėjo, kaip dirba savo amato žinovai, bet ir patys bandė kalti, skaptuoti, žiesti, pinti, rišti, austi, verpti ar siūti.

Su lietuviškomis tradicijomis, papročiais susipažino ir renginyje apsilankę karo pabėgėliai iš Ukrainos, suburti ukrainiečių integracijos centro „Malva“.

Šiais metais Kleboniškių kaime vyko šeši susitikimai su amatininkais ir edukatoriais, atgaivinę bei gyvybės pripildę senojo kaimo gyvenimą. Kiekvieną kartą renginiuose lankytojų laukdavo ypatingi susitikimai, vertingos patirtys, kūrybiniai atradimai, tradicijų tęstinumas, bendravimo džiaugsmas ir nepamirštama kaimo aura.

Nors Senųjų amatų ir edukacijų diena šiemet atsisveikino, meistrai, tradicijų puoselėtojai į Kleboniškių kaimą dar grįš – rugsėjo 17 dieną nuo 12 iki 16 valandos vyks Aukštaitijos regiono folkloro ir amatų šventė „Kleboniškių etnografinės spalvos“.

Šventėje daug dėmesio bus skirta amatams ir gyvam prisilietimui prie kultūros paveldo – dalyvaus dvidešimt amatininkų, tautodailininkų, edukatorių, veiks medžio drožimo, odininkystės, puodų žiedimo, juostų pynimo, stiklo karoliukų gamybos, šaukštų drožimo, pintinių pynimo, lėlių gamybos, siuvimo ir kitos dirbtuvės.

Parengta pagal Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE