Šeduvoje šventė sukvietė žirgų mylėtojus

Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyriaus žirgyne vyko pramoginis renginys „Diena su žirgu“. Renginio tikslas – paminėti Lietuvos Respublikos Seimo paskelbtus Aklio metus, populiarinti žirgininkystės verslo darbuotojo specialybę, puoselėti žirgo ir žmogaus draugystę.

Pasigrožėti renginiu ir jame sudalyvauti atvyko svečiai iš Panevėžio rajono Smilgių gimnazijos, Sidabravo gimnazijos, Radviliškio technologijų ir verslo mokymo centro, Šeduvos globos namų bei pavienės šeimos, norėjusios praleisti laiką žirgų apsuptyje.

Šventinis renginys prasidėjo nuo sveikinimo žodžių, kuriuos tarė centro direktorius Jonas Pravilonis. Direktorius linkėjo gerų įspūdžių visiems šventės dalyviams ir pasidžiaugė, kad neabejingų žmonių žirgams vis daugėja. Susirinkusiuosius pasveikino UAB „Genetiniai ištekliai“ direktoriaus pavaduotojas Rimantas Kairys.

Šventės dalyviai buvo pakviesti pasiklausyti profesijos mokytojos Ingos Gailiuvienės pasakojimo apie žirgus, susipažinti su jų veislėmis, būdo savybėmis, svarba ir pritaikymu šiame moderniame technologijų amžiuje.

Žirgininkystės darbuotojo specialybės mokinės demonstravo šuolius per kliūtis, supažindindamos žiūrovus su žirgų konkūrų sporto disciplina.

Po žirgų pasirodymų renginio svečiai kviesti į įvairias veiklas. Norintieji susipažinti su žirgais iš arčiau turėjo galimybę juos šukuoti, glostyti ir pinti karčius, drąsesni – išbandyti save jodinėjant.

Virėjo specialybės mokytojos bei mokiniai kvietė dekoruoti arkliukų formos sausainius.

Multimedijos techniko specialybės mokytoja bei mokinės rūpinosi dalyvių fotosesija improvizuotoje fotostudijoje.

Elektriko specialybės mokytojas kvietė į edukaciją „Energija“. Norintieji išbandyti 100 arklių jėgą, automobilių mechaniko specialybės mokytojo kviesti į pasivažinėjimą traktoriumi.

Išbandę visas siūlomas veiklas, šventės dalyviai vaišinosi lauke verdama koše. Kad košės nepritrūktų, pasirūpino UAB „Fasma“ direktorius Sigitas Krivickas, kuris tapo šventės rėmėju.

Tikime, kad geras oras, puiki nuotaika ir veiklų įvairovė šventės svečiams paliko gerų įspūdžių.

Edita Matišiūtė, žirgyno vedėja

Inga Gailiuvienė, vyr. profesijos mokytoja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE