Šeduviai Kovo 11-ąją kvietė paminėti tradiciniu žygiu

Šeduvos kultūros ir amatų centras kartu su Radviliškio 601-osios kuopos Šeduvos jaunaisiais šauliais bei Šeduvos gimnazija Kovo 11-ąją kvietė paminėti tradiciniu žygiu „Keliaudamas po Šeduvą, pažink Lietuvą“.

Darganą šeštadienio rytą į Šeduvos Laisvės aikštę rinkosi žygio dalyviai, pasipuošę Lietuvos spalvomis, vėliavėlėmis bei pradėjo pažintinį žygį aplink Šeduvą.

Žygiui „Keliaudamas po Šeduvą, pažink Lietuvą“ buvo sukurtas specialus žemėlapis su keturiais punktais, kuriuos žygeiviai turėjo aplankyti. Atvykus į nurodytą vietą buvo paruošta užduotis, kurią turėjo atlikti žygeiviai bei „atsižymėję“ keliauti toliau.

Įveikę visą maršrutą buvo išrinkti išskirtiniai žygio dalyviai. Jauniausia žygio dalyve tapo 2-ejų metukų amžiaus Ilzė Andrijauskaitė, kuri maršrutą įveikė kartu su savo tėčiu Linu Andrijausku. Vyriausios žygio dalyvės – šeduvės Elena Bičkauskienė ir Danguolė Daugirdienė, kurios pajuokavo, kad judviejų amžių sudėjus gautųsi 150 metų.

Džiugu, kad žygyje dalyvavo ne tik šeduviečiai, bet ir lietuviška atributika pasipuošę svečiai iš Panevėžio, Šiaulių, Radviliškio. Čepononių šeima pripažinta tautiškiausiais žygio dalyviais.

Parengta pagal Šeduvos kultūros ir amatų centro informaciją ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE