Šiuo metu buvusios Šaukoto mokyklos pastate galima apgyvendinti apie 250

Šaukoto mokykla pasiruošusi tapti pabėgėlių „viešbučiu“

Lapkričio 3 dieną Radviliškio rajono savivaldybės valdžios atstovai lankėsi Šaukote, Pašušvyje ir Palonuose. Čia buvo apžiūrimi pastatai, kuriuose, esant poreikiui, būtų galimybė apgyvendinti karo pabėgėlius iš Ukrainos.

Pasiūlė tris uždarytas mokyklas

Apžiūroje taip pat dalyvavo Socialinės apsaugos ir darbo ministrės patarėja L. Sinkevičienė, Šaukoto seniūnas V. Tamošiūnas, Pabėgėlių priėmimo centro ir Caritas atstovai bei gausus būrys savanorių.

Dar rugsėjo mėnesį ministerija apklausė visas Lietuvos savivaldybes dėl objektų, kuriuose būtų galima apgyvendinti nuo karo ir šaltų orų bėgančius ukrainiečius.

Atsižvelgdama į tai, Radviliškio rajono savivaldybė viena pirmųjų pasiūlė kelias nebeveikiančias mokyklas, esančias Šaukote, Pašušvyje ir Palonuose.

Galima apgyvendinti iki 300 žmonių

Ministerija kartu su Pabėgėlių priėmimo centru kaip tinkamiausią objektą išsirinko nebeveikiančią Šaukoto pagrindinę mokyklą.

Radviliškio rajono savivaldybės taryba spalio 27 dieną pritarė bendradarbiavimo sutarties sudarymui su Pabėgėlių priėmimo centru.

Ši mokykla tapo prioritetiniu objektu Lietuvoje koordinuojant pabėgėlių iš Ukrainos apgyvendinimą.

Mokykla buvo uždaryta 2021 metais ir šiuo metu pastate galima apgyvendinti apie 250, o esant poreikiui – net 300 žmonių.

Šaukoto seniūno V. Tamošiūno teigimu, patalpos yra visiškai paruoštos naudojimui – šildymo sistema yra paruošta, taip pat pasirūpinta kuru.

Išlaidas žadėjo padengti Vyriausybė

Pabėgėlių priėmimo centras įsipareigojo ir aprūpino būtinais baldais, čiužiniais, patalyne, virtuvės įranga, indais bei reikmenimis. Išlaidas už komunalines paslaugas įsipareigojo padengti Lietuvos Respublikos Vyriausybė.

Apžiūrint jau nuveiktus darbus, buvo aptarti ir kiti klausimai. Mokyklinio amžiaus pabėgėlių vaikams yra numatytas nuotolinis mokymas arba pavėžėjimas iki artimiausios ugdymo įstaigos – Šiaulėnų M. Šikšnio gimnazijos.

Išlieka opus pabėgėlių įdarbinimo klausimas, kurį ketinama spręsti kartu su Užimtumo tarnyba. Taip pat numatomas psichologo, socialinio darbuotojo bei objekto laikino prižiūrėtojo poreikis.

Parengta pagal „Radviliškio naujienų ir Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE