Radviliškyje – pavasariu alsuojantis poezijos ir romansų vakaras

Kovo 22-osios vakarą Radviliškio miesto kultūros centro kamerinėje salėje gausiai rinkosi romansų ir poezijos gerbėjai. Tą vakarą skambėjo pavasariui ir Pasaulinei poezijos dienai skirti sonetai, eilės, jausmingos meilės ir ilgesio dainos.

Muzikinį vakarą pradėjo ir nuoširdžiai jausmingą meninę kompoziciją, paremtą V. Šekspyro sonetais, padovanojo Lizdeikos gimnazijos meninio skaitymo skaitovai, kuriuos paruošė teatro mokytoja ekspertė Rasa Atkočiūnienė ir literatūros mokytoja ekspertė Jurgita Plukienė.

Scenoje vieni kitus keitė ir savo muzikines programas dovanojo šarminga ir daininga atlikėjų, ansamblių kompanija: Kutiškių daugiafunkcio centro moterų vokalinis ansamblis „Vėtrungė“ (vad. Roma Apšegienė), Šiaulių rajono Užvenčio kultūros centro Genutės ir Jurgitos duetas (vad. Arijus Ivaškevičius), radviliškiečiams jau pažįstamas Šiaulių rajono Gilaičių filialo Kužių salės vokalinis ansamblis „Mėtos“ (vad. Kristina Lučinskaitė), Akmenės kultūros namų romansų grupė „Akmenės vyrai“ (vad. Alvydas Vaičiakauskas) ir renginio šeimininkai, Radviliškio miesto kultūros centro dainavimo studija, solistės Smiltė Kadžiulytė, Enrika Skeberdytė, Juta Gudanytė ir Kamilė Aksinavičiūtė (vad. Sonata ir Mantas Markušenkos).

Pavasariškai gaivus, jaukus muzikinis vakaras truko net dvi valandas, kurių metu žiūrovai vaišinosi arbata, kartu su svečiais dainavo meilės dainas, žavėjosi skaitomais Šekspyro sonetais, o dainuojant „Akmenės vyrams“ net sukosi ant parketo.

Norisi tikėti, kad tradicija tampanti muzikinė šventė dar ne kartą suburs žiūrovus jaukiems rudens ar pavasario vakarams.

Parengta pagal Radviliškio miesto kultūros centro informaciją ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE