NULL

Radviliškio šachmatininkų komanda laimėjo 3 vietą

Lapkričio 20 dieną Vėžaičių (Klaipėdos rajonas) bendruomenės salėje įvyko tradicinis greitųjų šachmatų turnyras „Gargždams-769“. Šio turnyro tradicijos tęsiasi nuo 1993 metų. Kaip paaiškėjo, būtent šių metų turnyras tapo rekordiniu žaidėjų skaičiumi – jų susirinko net 141, iš kurių buvo sudarytos net 37 komandos. Suvažiavo žaidėjai iš šių miestų: Radviliškio, Gargždų, Kauno, Plungės, Klaipėdos, Šiaulių, Jurbarko, Raseinių, Tauragės, Telšių, Vėžaičių, Naujosios Akmenės, Palangos, Agluonėnų, Platelių, Ryškėnų ir Šilalės.

Buvo žaidžiama greitaisiais šachmatais – 9 ratai šveicariška sistema, kiekvienam žaidėjui skiriant po 10 min.+5 sek. už ėjimą. Tai buvo asmeninės varžybos, bet kartu skaičiavosi ir komandinė įskaita.

Kiekvieną komandą turėjo sudaryti 4 žaidėjai. Radviliškio „Radvio“ komandai atstovavo radviliškiečiai Donatas Kišonas ir Darius Šaluka, senas šachmatų bičiulis iš Plungės, fide meistras Henrikas Asauskas bei jaunas talentingas Lukas Bagvilas iš Šiaulių.

Nuo pat turnyro pradžios trys komandos nariai (Donatas, Henrikas ir Lukas) žygiavo priekyje ir iki pat turnyro pabaigos laikėsi tarp 10-ies stipriausių žaidėjų. Truputį atsiliko paskutinis komandos narys Darius Šaluka, bet surinko 5 svarbius taškus komandai.

Bendroje asmeninėje varžybų įskaitoje laimėtoju tapo Pijus Stremavičius iš Kauno (8,5 tšk.). Asmeninėje įskaitoje net trys Radviliškio „Radvio“ atstovai pateko tarp dešimties stipriausiųjų: 6 vietą pelnė Lukas Bagvilas (7 tšk.), 9 vietą iškovojo Donatas Kišonas (6,5 tšk.), 10 vieta atiteko Henrikui Asauskui (6,5 tšk.). Darius Šaluka (5 tšk.) liko 49 vietoje.

Komandinė įskaita buvo kaip niekada atkakli ir tik paskutinis ratas prizininkus paskirstė taip: pirmoji vieta atiteko Klaipėdos „Bokštui“ (26 tšk), antra vieta atiteko Šiaulių SC „Dubysa“ (25,5 tšk.), trečią vietą užėmė Radviliškio „Radvis“ (25 tšk.).

Parengta pagal šachmatininkų informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE