NULL

Radviliškio rajone girtas vyras ir jo posūnis „raižė“ po kaimyno sodą

Tą patį automobilį paeiliui neblaivūs vairavę vyras ir jo posūnis į Radviliškio policijos komisariato pareigūnų akiratį pateko, kai vienas jų su „Volkswagen Passat Variant“ atsidūrė kaimyno sode, o kitas, gelbėdamas aplinkoje sunkiai besiorientuojantį pirmąjį, automobilį iš sodo parvairavo į namus.

Nuo vairuotojo tvoskė alkoholiu

Sausio 14-osios vakaras Radviliškio rajone, Skomaičių kaime, gyvenančiai porai buvo neramus. Apie 20 valandą jų ramybę sudrumstė intensyvus automobilio burzgimas sode. Kažkas intensyviai spaudė akceleratoriaus pedalą ir negailestingai „gazavo“, tačiau automobilis iš vietos nejudėjo.

Pro langą žvilgtelėjęs 60-metis namo šeimininkas pamatė atbuline eiga į sodą įvažiavusį ir į medinį stulpelį įsirėmusį automobilį „Volkswagen Passat“.

Pasak Šiaulių apskrities policijos atstovės spaudai Gailutės Smagriūnienės, kai šeimininkas su žmona priėjo prie transporto priemonės ir atidarė jos dureles, pamatė pažįstamą 63-ejų metų vyrą, nuo kurio smarkiai tvoskė alkoholiu.

Šis prie vairo beveik snaudė ir aplinkoje sunkiai orientavosi, kalbėjo nerišliai. Į klausimą, ką jis čia daro su automobiliu jų sode, vyras tik išlemeno: „Ko nori?“.

Raktelius ir mašiną perdavė posūniui

Šeimininkai norėjo tik vieno – kad girti vairuotojai po jų sodą nevažinėtų. Tačiau vairuotojas patraukti automobilio nesugebėjo, nes nerado užvedimo raktelio, nors keletą kartų patikrino savo kišenes.

Kai sodo šeimininkai puolė raktelių ieškoti aplink automobilį, tada vairuotojas pagaliau raktelius surado toje pačioje kišenėje, kurią prieš tai pats tikrino.

Raktelį jis padavė prie automobilio atėjusiam 43-ejų metų savo posūniui, kuris problemą išsprendė greitai – sėdo į automobilį ir jį parvairavo į savo namo kiemą. Tačiau tokiu savo elgesiu problemų prisidarė sau, nes, kaip vėliau paaiškėjo, irgi buvo neblaivus.

Nepaisė teismo draudimo

Atvykę policijos pareigūnai jam nustatė 2,50 promilės girtumą. Tačiau tai dar ne viskas. Vyras vairavo neturėdamas teisės vairuoti, nes ją prarado, kai prieš porą metų policijos pareigūnai jį sulaikė netoli Skomaičių kaimo neblaivų vairuojantį mopedą. Tąkart į alkoholio matuoklį vyras įpūtė 2,43 promilės alkoholio. Tada vyrui buvo skirta 30 parų arešto, jis prarado mopedą bei teisę vairuoti.

Dabar sėsdamas prie transporto priemonės vairo jis pažeidė Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų paskirtą draudimą dvejus metus vairuoti kelių transporto priemones.

Taigi dėl to, kad vairavo būdamas vidutinio girtumo ir neturėdamas tam teisės, kai ji atimta, vyrui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminis tyrimas – ir patėviui

Šiaulių apskrities policijos atstovė spaudai G. Smagriūnienė informavo, kad ikiteisminis tyrimas už vairavimą išgėrus pradėtas ir iš Baisogalos pas posūnį į svečius atvažiavusiam patėviui, kuriam buvo nustatytas – 2,07 promilės girtumas.

Abu vyrai pripažino girti sėdę prie automobilio vairo, tik negalėjo paaiškinti, kodėl? Kodėl sau prisidarė tiek problemų, kad dabar teks stoti prieš teismą ir sulaukti jo verdikto – arba baudos, arba arešto arba laisvės atėmimo iki vienerių metų.

Parengė Jonas MARCINKUS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE