NULL

Radviliškiečių protą užtemdė pažadėtas pinigų lietus

„Pinigai – čia!“, „Užsidirbk pats!“, „Uždarbis – per vakarą!“, „Padedu žmonėms uždirbti pinigų!“, – tokie ir panašaus pobūdžio skelbimai apie galimybę lengvai užsidirbti socialinio tinklo „Instagram“ platformoje susuko galvą ne vienam lenvatikiui. Rugsėjo ir spalio mėnesiais į Šaulių apskrities policiją kreipėsi net aštuoni jauni (18-24 metų) žmonės, patikėję sukčių pažadais per vakarą padvigubinti čia ir dabar investuotas pinigų sumas. Pažadukai suteikė net šimtaprocentinę pinigų grąžinimo garantiją ir įtikinimui parašydavo: „Jei apgausiu, galėsi kreiptis į policiją“.

Naujokus viliojo „kosminiais“ uždarbiais

Pasak Šiaulių apskrities policijos atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, skelbimuose buvo siūlomos statymo lažybose paslaugos, o naujokai viliojami nerealiai dideliais laimėjimais.

„Dirbame taip. Klientų pinigus padidiname 3-4 kartus ir tada 40 procentų pasiimame mes, o 60 procentų išmokame jums“, – taip apgavikai rašė skelbimuose apie greitai ir lengvai uždirbamus pinigus.

Kad žmonės užsikabintų už šio skelbimo, buvo akcentuojama, kad tokia galimybė sudaroma tik naujokams, o paskui teks mokėti narystės mokestį.

Pinigų troškimas užtemdė blaivų protą

23-ejų metų Radviliškio rajono gyventojas pinigus statymams pervedė ne tiesiogiai tokios paslaugos teikėjui, o jo tarpininkui. G. Smagriūnienės žodžiais, jau vien šis faktas turėjo sukelti radviliškiečio įtarimą, tačiau pinigų troškulys turbūt buvo didesnis, todėl nuslopinęs blaivaus proto keliamas abejones vaikinas į aferistų nurodytą sąskaitą pervedė 460 eurų.

Kai atėjo pažadėtas laikas atsiimti investuotus ir uždirbtus pinigus ir kalba pradėjo suktis apie tai, su radviliškiečiu bendravęs asmuo į jo žinutes nebeatrašė.

Už laimėjimą sumokėjo „mokesčius“

Buvo ir kitokių variantų. Vieną rytą 350 eurų lažybų statymams pervedęs kitas radviliškietis po keleto valandų sulaukė žinutės, kad jau gali pasiimti laimėjimą.

Tačiau radviliškiečio laukė staigmena: apgavikas paaiškino, jog tam, kad atsiimtų išloštus pinigus sąskaitos, į kurią turės būti pervestas uždarbis, savininkas privalo pervesti 260 eurų mokesčiams sumokėti.

Kai ryšys su „investuotoju“ nutrūko ir šis nebeatsakė nei į skambučius, nei į žinutes, radviliškietis suvokė, kad pateko į sukčių pinkles.

Pinigų lietaus nesulaukė nė vienas

Pakruojo gyventojas investuoti į lažybas bandė atsargiai – pervedė tik 40 eurų. Tačiau kai kitą dieną sužinojo, jog jo pinigų statymai uždirbo 1100 eurų, neatsilaikė ir sukčiams pervedė dar 260 eurų mokesčiams sumokėti, kad tik galėtų atsiimti laimėjimą.

Savaitę laukęs įkrentančių pinigų į savo sąskaitą pakruojietis suprato, kad jų nesulauks, nes pinigų „investuotojas“ savo „Instagram“ paskyroje jį paprasčiausiai užblokavo.

Anot Šiaulių apskrities policijos atstovės spaudai G. Smagriūnienės, pažadėtas pinigų lietus, patikint savo santaupas tariamiems lažybų statytojams, yra dar vienas sukčiavimo scenarijus – iki šiol dar niekas negavo nė vieno euro.

Parengė Jonas MARCINKUS

Asociatyvi nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE