NULL

Pricer.lt prekių palyginimas: Pilos prieš Dvaro sviestą. Ar nusipelnėme mokėti daugiau?

Panagrinėsime sviestą – Lidl Pilos ir elitinis Pieno Žvaigždžių Dvaro šviežios grietinėlės sviestas…

Kainos

Kainos lentynose labai įvairios, bet lyginsim mažiausias neakcijines.

Pilos Extra sviestas 82 proc. 170 g – 1,65 Eur (9,71 Eur/kg).

Dvaro saldžios grietinėlės sviestas 82 proc. 200 g – 2,79 Eur (13,95 Eur/kg).

Jei lyginsime su įprasta kaina – skirtumas 4,24 Eur už kilogramą, Už Dvaro reikia sumokėti 44 proc. brangiau nei Pilos, tačiau dabar reikia labai sekti akcijas – prasidėjo sviesto kainuopolis. Vieni akcijuoja, kiti kainą mažina, treti iš viso nieko nedaro, ketvirti paprasčiausiai parduoda pigiau.

Sudėtys

Žiūrime sudėtis – gal tai paaiškina kainų skirtumus. Pilos sviestas pagamintas iš grietinėlės, Dvaro sviestas iš sviesto. Ta kuris sviestas yra iš grietinėlės? Juokaujam – visas sviestas daromas iš grietinėlės, todėl, jeigu nededama jokių priedų sudėties nurodyti nebūtina.

Maistingumo deklaracija 100 g. Daugiausiai kilokalorijų turi Pilos – 744 kcal, Dvaro – 743. Riebalų abu turi vienodai 82 g, tačiau sočiųjų riebalų rūgščių daugiau turi Dvaro 56,1 g, Pilos 55 g. Angliavandenių yra vienodai – 0,7 g, tačiau tame tarpe cukrų yra daugiau Pilos – 0,7 g, o Dvaro < 0,5 g. Baltymų yra daugiau Pilos - 0,7 g, o Dvaro – 0,6 g. Druskos yra daugiau Pilos – 0,2 g, Dvaro – 0,04 g.

Pagal sudėtį ir maistingumą abu sviestai lygiaverčiai – nedideli skirtumai į vieną ar į kitą pusę kainos neturėtų įtakoti.

Išvaizda, kvapas, skonis

Išpakuojam, uostom, pjaustom, valgom. Abu produktai švelniai gelsvos spalvos, su lengvu pieno kvapu, pjaunant nesisluoksniuoja. Abiejų skonis malonus, pieniškas, lengvai saldus.

Vertinimas

Prekės yra, galima sakyti, vienodos. Vienintelis dalykas kas jas skiria – kainų skirtumas. Šeimyna sumuštinių tepimui, gaminimui tikrai sunaudos kilogramą sviesto per mėnesį ir toks kainų skirtumas per metus kainuos 50,88 Eur. Visai neblogas sutaupymas, pasirinkus tinklo prekės ženklo prekę.

Papildoma informacija:

Išsami informacija apie visą atliktą kainų tyrimą ir kainų tyrimo metodologiją pateikiama https://pricer.lt/posts/520-epizodas-37-pricerlt-prekiu-palyginimas-pilos-pries-dvaro-sviesta-ar-nusipelneme-moketi-daugiau

Būkite verti laisvo pasirinkimo visada!

Daugiau informacijos:

Pricer.lt maisto krypties vadovas

Petras Čepkauskas

Tel.: 868512156

petras@pricer.lt

www.pricer.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE