Pociūnėliuose – lenkų ir lietuvių koncertas

Pociūnėlių kultūros namuose lapkričio 12 dieną surengtas koncertas, skirtas Lenkijos nepriklausomybės dienai, kuri minima lapkričio 11-ąją, ir lietuvių bei lenkų draugystei.

Renginio pradžioje susirinkusiuosius pasveikino Irena Duchovska, vertėja, Kėdainių lenkų draugijos pirmininkė.

Sugiedojus Lenkijos ir Lietuvos himnus, kalbėjo Skėmių seniūnijos seniūnė Ingrida Gladkienė. Ji pasveikino svečius iš Lenkijos jų šalies Nepriklausomybės dienos proga ir sakė, kad pociūnėliečiai yra pasirengę plėtoti draugiškus santykius su Lenkijos žmonėmis. Seniūnė padėkojo lenkams už bendradarbiavimą kultūros srityje.

Koncertavo lenkų dainų ir šokių ansamblis „Wiwaty“ iš Poznanės apskrities Pobiedziska miesto (vadovas Andžej Horbik). Susirinkusieji į koncertą turėjo puikią progą geriau susipažinti su lenkų tautiniais šokiais, dainomis, pasiklausyti unikalaus lenkų muzikos instrumento, kuris vadinamas „vestuvių ožiu“.

Be svečių iš Lenkijos, koncertavo Kėdainių trečiojo amžiaus universiteto vokalinis ansamblis „Giedra“ (vadovė Aldona Sasnauskienė), žiūrovams skyręs kelias lyriškas lietuviškas dainas.

Pasibaigus koncertui seniūnė Ingrida Gladkienė įteikė padėką lenkų dainų ir šokių ansambliui „Wiwaty“, apdovanojo lietuvių vokalinio ansamblio „Giedra“ dainininkus. Seniūnę pasveikino Kėdainių lenkų draugijos pirmininkė Irena Duchovska bei kiti svečiai. Visi susirinkusieji pakviesti pasivaišinti arbata, sumuštiniais, saldumynais.

Roma Buivydienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE