Pociūnėliškei Vidai Petraitienei – medalis iš Prezidento rankų

Gegužės 4 dieną Prezidentas Gitanas Nausėda artėjančios Motinos dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo 45 mamas ir globėjas. Viena iš gausaus būrio apdovanotųjų – pociūnėliškė Vida Petraitienė, užauginusi ir tinkamai išauklėjusi penkis vaikus: sūnus Eriką ir Aidą, dukras Donatą, Aurintą, ir Simoną. Ji išaugino savo vaikus dorais žmonėmis, gerbiančius savo tėvus, atjaučiančius artimą ir mylinčius Tėvynę, o ji pati yra veiklumo, atsakingumo ir atsidavimo šeimai ir bendruomenei pavyzdys ne tik Pociūnėliuose, bet ir rajone bei Lietuvoje.

Mamas iš visų Lietuvos regionų tradiciškai prieš Motinos dieną Prezidentas apdovanoja už nuopelnus motinystei, globai ir rūpybai, už atsakingumą, pasiaukojimą bei įkvepiantį pavyzdį bendruomenei.

Pozityvios tėvystės ugdymo pavyzdys

Visos trys Vidos dukros dirba ir gyvena Jungtinėje Karalystėje, abu sūnūs liko ir įsikūrė Lietuvoje. Ir mama, ir vaikai labai didžiuojasi vieni kitais, o jų visa graži daugiavaikė šeima – pozityvios tėvystės ugdymo pavyzdys, kaip reikia auklėti savo vaikus, kurti gražiausias savo šeimos tradicijas, diegti žmogiškąsias vertybes savo vaikams ir anūkams.

Rūpinasi ne tik savo šeima, bet ir kitais

Ponia Vida kantriai atidavė ir tebeatiduoda savo motinišką meilę tiek savo vaikams, tiek ir jaunajai pociūnėliškių kartai. Ji – ta moteris, kuri gebėjo prieiti savo nuoširdumu prie kiekvieno vaiko, pamatyti jo nuotaikas, užjausti, padėti.

V. Petraitienė daug metų dirbo virėja Pociūnėlių vidurinės mokyklos valgykloje, čia ji atsiskleidė ne tik kaip gera darbuotoja, ruošianti skanų maistą, bet ir kaip rūpestinga, suprantanti kiekvieną vaiką moteris. Kiekvienam vaikui iš sunkiai gyvenančios šeimos užtekdavo jos dėmesio ar papildomo sriubos šaukšto. Daug padėkos žodžių vertas jos savanoriškas, atsakingas virėjos darbas vaikų dienos centre „Spindulėlis“.

V. Petraitienė, kilusi iš Raseinių rajono Agelaičių kaimo, augo šeimoje, auginusioje tris vaikus. Šeimą sukūrė ir kurį laiką gyveno ir dirbo Žaiginio kaime, Raseinių rajone, čia gimė abu sūnūs, čia įsidarbino virėja pirmojoje darbovietėje, Žaiginio valgykloje.

1981 metais šeima persikėlė į Radviliškio rajono Skėmių seniūnijos Pociūnėlių miestelį. Čia gimė trys dukros, čia ji tęsė savo profesinę karjerą: dirbo Pociūnėlių parduotuvėje, buvo vyriausia virėja kolūkio valgykloje, kiek vėliau įsidarbino virėja Pociūnėlių vidurinės mokyklos valgykloje.

Aktyvi bendruomenės narė

V. Petraitienė visą savo gyvenimą buvo aktyvi savo bendruomenės narė: dalyvavo Pociūnėlių miestelio bendruomenės veikloje, Lietuvos ūkininkių draugijos veikloje.

Moteris ilgą laiką savanoriavo Pociūnėlių miestelio bendruomenės Vaikų dienos centre „Spindulėlis“, Pociūnėlių miestelio bendruomenės daržovių, vaisių perdirbimo džiovykloje, ten ji džiovino produkciją, ruošė, kūrė žolelių arbatų, daržovių prieskonių mišinius, cukatas. Ši Pociūnėlių bendruomenės produkcija dabar žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

Sveikatos problemos netemdė ir netemdo V. Petraitienės kasdienybės. Nors sveikata ir nėra labai stipri, V. Petraitienė aktyviai dalyvauja bendruomenės šventėse, akcijose, mugėse kaip savanorė šeimininkė: ruošia maistą ir pristato bendruomenės kuriamą produkciją, visada yra pasirengusi padėti kitiems bendruomenės nariams.

Užaugus vaikams, poniai Vidai daugiau laiko lieka ir sau, ir savo pomėgiams: gėlėms, maisto gamybai, veiklai Baisogalos miestelio senjorų organizacijoje „Sidabro gija“. Su bendraminčiais ji keliauja, dalyvauja pažintinėse išvykose, kultūriniuose renginiuose, organizacijos organizuojamuose užsiėmimuose.

Ponia Vida ne kartą yra apdovanota Radviliškio rajono savivaldybės mero, Skėmių seniūno, bendruomenės Padėkos raštais už neatlygintiną aktyvią savanorišką veiklą rajono, bendruomenės labui ir krašto garsinimą.

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE