Pociūnėliečiai šauniai paminėjo Tarptautinę vaikų gynimo dieną

Birželio 1-ąją, minėdami Tarptautinę vaikų gynimo dieną, Pociūnėlių pagrindinės mokyklos 6-10 klasių mokiniai aktyviai poilsiavo prie Liaudės upės užtvankos šalia Pociūnėlių ir Paberžėje (Kėdainių rajone).

Iš ryto vaikai susirinko mokykloje, kurioje juos Vaikų gynimo dienos proga pasveikino pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas, Zigmas Kačinauskas.

Visi buvo pavaišinti šokoladiniais bei vaniliniais ledais. Išklausę saugaus elgesio instruktažą, mokiniai kartu su pedagogais leidosi į du žygius pėsčiomis: šeštokai, septintokai ir dešimtokai – prie užtvankos, o aštuntokai ir devintokai – į Paberžę.

Prie Liaudės upės kiekvienas susirado veiklą pagal savo norą: grožėjosi saulėto pirmo vasaros ryto gamta, svajojo, braidė upėje, žaidė su draugais. Vėliau vaikai kepė bei ragavo zefyrus ir dešreles. Skanūs buvo ne tik jie, bet ir duona, agurkai, sultys. O kaip smagu buvo visiems kartu pažaisti tinklinį, kaip gera pasišnekėti su draugais, pajuokauti!

Dalyvavusieji žygyje į Paberžę įveikė beveik 30 kilometrų kelią. 8 klasės auklėtoja Monika Dmukauskienė pasakojo: „Nuo kovo mėnesio visi kartu „rinkome“ žingsnius. Bendrai su mokiniais nužingsniavome daugiau nei 11 milijonų 700 tūkstančių žingsnių. O šis žygis buvo mūsų iššūkio dalis. Šiandien nueiti 29 kilometrai, aplankyta daug kaimų: Gasčiūnai, Devynduoniai, Miegėnai, Paberžė, Ibutoniai, Žibartoniai. Pasiekę Paberžę, savo kelionės tikslą, pailsėjome, ant laužo išsikepėme dešrelių, pavaikščiojome, pasisupome. Grįždami į mokyklą, vaikai buvo labai pakilios nuotaikos – žygis jiems be galo patiko!“.

Pociūnėliečiai puikiai praleido laiką! Žygių akimirkas nuotraukose įamžino pedagogės Irena Aukselienė, Monika Dmukauskienė bei Roma Buivydienė.

Roma Buivydienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE