Piligriminis žygis praturtino Alksniupių pagrindinės mokyklos mokinius

Šv. Jokūbo kelio draugų asociacija šiemet pakvietė jaunuosius keliautojus tapti šio kelio jaunaisiais ambasadoriais ir dalyvauti estafetėje, kuri skirta paminėti Šv. Jokūbo piligrimų kelių Lietuvoje 10-ies metų sukakčiai (globėja Laima Andrikienė).

Gegužės 23 dieną Alksniupių pagrindinės mokyklos 5 ir 10 klasių mokiniai kartu su tikybos mokytoja Inga Zabuliene, lietuvių kalbos mokytoja Zita Kučiene ir matematikos mokytoju Stasiu Petrausku dalyvavo piligrimų kelyje nuo Tytuvėnų iki Šiluvos.

Pasipuošę piligrimų skarelėmis, aplankę Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblį, užrašę jausmus bei mintis į dienoraštį kelionės pradžioje, mokiniai iškeliavo tikslo link.

Karšta saulė keliautojams buvo kaip išbandymas, kurį jie puikiai įveikė ir po kelių valandų pamatė priekyje baltuojančią Šiluvos koplyčią. Užėję į vidų sukalbėjo maldą, dėkojo Šv. Marijai už pagalbą kelyje, klausėsi tikybos mokytojos pasakojimų, vėl rašė kelionės dienoraštį apie kelionę ir savo mokyklinį kelią (ypač dešimtokai, kurie tuoj baigs mokyklą).

Kadangi kelias buvo įveiktas, piligrimų pasuose mokiniams buvo uždėti antspaudai. Ne vienas mokinys, pajutęs pasitikėjimą, kalbėjo, kad į tokį žygį eitų dar ne kartą.

Kaip jų pasiekto tikslo įrodymas bus išduoti Šv. Jokūbo piligrimų kelio ambasadorių sertifikatai.

Ši kelionė kartu buvo ir integruotų tikybos, lietuvių kalbos ir matematikos pamokų ciklas, todėl mokiniai turėjo ne tik keliauti, bet ir atlikti mokytojų skirtas užduotis.

Nepavargę, geros nuotaikos ir su gerais norais mokiniai grįžo į mokyklą, bet, pasak dienoraščiuose užrašytų minčių, „daug nuėjau, bet žinau, kad vis dar galiu eiti pirmyn“. Ir jie tikrai eis: gal ne visi piligriminiu keliu, bet tikrai – savo gyvenimo keliu.

Z. Kučienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE