Per susitikimą su rajono valdžia ligoninės direktorius išgirdo ir nemalonių klausimų

Gegužės 24 dieną Radviliškio rajono savivaldybėje vyko Radviliškio ligoninės direktoriaus Vaido Smalinsko susitikimas su Radviliškio rajono savivaldybės meru Kazimieru Račkauskiu, Savivaldybės tarybos nariais, Savivaldybės administracijos specialistais, visuomenės ir žiniasklaidos atstovais.

Daug operacijų atlieka ortopedai-traumatologai

Pristatydamas ligoninės veiklą direktorius akcentavo, kad ligoninė yra didžiausia Radviliškio rajone biudžetinė įstaiga, turinti didelę metinę apyvartą, vienijanti per 300 darbuotojų, iš kurių 70 – gydytojų.

V. Smalinskas pabrėžė, kad ligoninės finansinė situacija gerėja, daugėja pacientams teikiamų paslaugų, plečiamas jų spektras, į Radviliškio ligoninę atvyksta pacientai iš kitų Lietuvos rajonų, pradėjo dirbti nauji gydytojai: radiologas, neurologas, chirurgai.

Gydytojai ortopedai-traumatologai atlieka daug operacijų, ypač žiemą ir pavasarį, kai padaugėja traumų. Pasidžiaugta, kad 14 procentų pakilo atlyginimai medicinos darbuotojams.

Ministerijos ir ligoninės vadovų vizijos nesutampa

Radviliškio rajono meras K. Račkauskis klausė direktoriaus apie ligoninės viziją: kurie ligoninės medicinos skyriai išliks po planuojamos ligonių tinklo pertvarkos, kurios medicinos paslaugos ir toliau bus teikiamos pacientams?

Pasak mero, direktoriaus ir ministerijos atstovų vizija dėl ligoninės ateities nesutampa. Direktorius aiškino, kad sprendimą dėl ligoninės ateities turi teisę priimti rajono Taryba. Nesinorėtų, kad Radviliškio ligoninė taptų Šiaulių ligoninės filialu. Medicinos paslaugų teikimas pacientams yra užtikrinamas, ministerijos iškeltas tikslas atlikti 1 200 operacijų pernai buvo įgyvendintas – atlikta per 2 000 operacijų.

Sunku aplankyti besigydančius artimus žmones

Radviliškio rajono tarybos narė Laima Škėmienė atkreipė dėmesį į Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus lankymo valandas. Pasak Tarybos narės, sunku aplankyti minėtame skyriuje besigydančius artimus žmones. Ji teiravosi, kaip nustatomos lankymo valandos, ar vyksta komunikacija su pacientų artimaisiais.

V. Smalinskas L. Škėmienei sakė, kad lankymo valandos nustatomos direktoriaus sprendimu pagal ministerijos rekomendacijas. Skatinama savanorystė, ieškoma savanorių, kurie galėtų leisti laiką su vienišais pacientais.

Tarybos narė Zita Žvikienė domėjosi, ar ligoninė pajėgi aptarnauti Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriuje gulinčius pacientus, ar atliekamos apklausos dėl paslaugų kokybės, ar pacientai nemokamai aprūpinami vaistais ir priemonėmis, ar jas tenka pirkti, pacientų sąskaita taupant lėšas.

Atsakydamas į politikės klausimus, V. Smalinskas teigė, kad minėtame skyriuje įdarbinta daugiau darbuotojų, apklausos vykdomos kasmet, gydymui reikalingus vaistus pacientai gauna nemokamai.

Neramina skundai dėl ligoninės darbuotojų elgesio

Savivaldybės gydytoja Irmina Ruškienė pabrėžė, kad ją nuolat pasiekia skundai dėl ligoninės darbuotojų elgesio Vidaus ligų ir Ambulatorinės reabilitacijos skyriuje.

Ligoninės direktorius teisinosi, kad per metus iš pacientų buvo gauti tik penki skundai, ir jie nėra pagrįsti. Pasak vadovo, visi skundai tiriami, sudaroma komisija.

Anot direktoriaus, užfiksuota atvejų, kai lankytojai nesilaikė nustatytos pacientų lankymo tvarkos, dalis skundų susiję su tuo, kad pacientai reikalavo to, kas jiems nepriklauso. Radviliškio ligoninės profsąjungos pirmininkė antrino direktoriui sakydama, kad pacientai aprūpinti būtinomis priemonėmis, tačiau į ligoninę neretai patenka sunkios būklės.

Domėjosi, ar nėra naudojami prievartos elementai

Susitikime diskutuota apie mokamų ligoninės paslaugų įkainius, dienos chirurgiją, neigiamą mikroklimatą, vidinę ligoninės atmosferą, apie veiksmus, galinčius sumažinti iš pacientų gaunamų skundų skaičių, teikiamas sanatorinio gydymo paslaugas, ligoninėje atliekamas operacijas ir iš jų gautą pelną, aptarta situacija dėl direktoriaus pavaduotojo etato, domėtasi, ar ligoninėje pacientai nėra gydomi naudojant prievartos elementus.

Apibendrindamas susitikimą, rajono meras K. Račkauskis teigė, kad panašaus pobūdžio susitikimai su rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovais ateityje bus organizuojami reguliariai.

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE