NULL

Patarimai, kaip pasirinkti tinkamą faktoringo paslaugą

Kai kalbama apie verslo faktoringą, yra keletas pagrindinių privalumų, dėl kurių jis toks populiarus. Pirma, tai būdas greitai gauti pinigų. Faktoringas leidžia įmonėms parduoti savo gautinas sumas (sąskaitas faktūras) trečiajai šaliai, paprastai finansų bendrovei, ir gauti vienkartinę grynųjų pinigų sumą iš anksto. Tai naudinga įmonėms, kurioms reikia pinigų išlaidoms padengti arba investuoti į naujus projektus, bet kurios nenori laukti 30 ar 60 dienų, kol klientai apmokės sąskaitas faktūras.

Dar vienas didelis faktoringo privalumas yra tas, kad jis gali padėti įmonėms greičiau augti. Pardavusios gautinas sumas, įmonės gali atlaisvinti pinigų srautus, kad galėtų investuoti į naujus produktus, samdyti daugiau darbuotojų ir plėsti savo verslą. Kadangi faktoringas nereikalauja, kad įmonės imtų paskolą ar atsisakytų nuosavybės dalies, daugeliui mažų įmonių tai yra patraukli galimybė.

Galiausiai faktoringas gali būti puikus būdas valdyti pinigų srautus. Gaudamos reguliarius mokėjimus iš finansų bendrovės, o ne laukdamos, kol klientai apmokės sąskaitas faktūras, įmonės gali geriau prognozuoti savo finansus ir užtikrinti, kad turės pakankamai grynųjų pinigų išlaidoms padengti.

Kaip pasirinkti?

Renkantis faktoringo paslaugą savo verslui, svarbu atlikti tyrimą. Ne visos faktoringo paslaugos yra vienodos, kiekviena jų turi savų privalumų ir trūkumų. Pateikiame keletą patarimų, kaip išsirinkti jūsų poreikius atitinkančią faktoringo paslaugą:

Apsvarstykite savo verslo dydį

Ne visos faktoringo paslaugos skirtos įvairaus dydžio įmonėms. Kai kurios paslaugos gali būti labiau pritaikytos mažoms įmonėms, o kitos – didesnėms. Įsitikinkite, kad pasirinkote paslaugą, atitinkančią jūsų verslo dydį.

Apsvarstykite taikomus mokesčius

Su faktoringo paslaugomis yra susiję įvairūs mokesčiai. Kai kurios paslaugos ima išankstinį mokestį, o kitos – procentinį mokestį nuo kiekvienos faktoringuojamos sąskaitos faktūros. Prieš pasirašydami sutartį su paslauga, įsitikinkite, kad suprantate su ja susijusius mokesčius.

Apsvarstykite apyvartos laiką

Apyvartos laikas – tai laikas, per kurį faktoringo paslauga apmoka sąskaitas faktūras po to, kai jos patvirtinamos. Ne visų paslaugų apyvartos laikas yra vienodas, todėl įsitikinkite, kad pasirinkote jūsų poreikius atitinkančią paslaugą.

Skaitykite atsiliepimus internete

Vienas iš geriausių būdų susidaryti nuomonę apie faktoringo paslaugos veiklą – skaityti buvusių ir esamų klientų atsiliepimus internete. Taip geriau suprasite, ko tikėtis, jei nuspręsite su jomis bendradarbiauti.

Paprašykite rekomendacijų

Jei pažįstate ką nors, kas anksčiau naudojosi faktoringo paslauga, paklauskite jų nuomonės apie paslaugą, kuria jie naudojosi. Tai gali padėti jums suprasti, ar ši paslauga jums tinka, ar ne.

Laikydamiesi šių patarimų, galite būti tikri, kad pasirinksite tinkamą faktoringo paslaugą savo verslo poreikiams. Prieš pasirašydami sutartį su bet kuria paslauga, atlikite tyrimą ir įsitikinkite, kad suprantate su ja susijusius mokesčius ir sąlygas. Tai padės užtikrinti, kad dirbdami su faktoringo įmone gausite geriausią įmanomą patirtį.

Galutinė nuomonė

Jei renkatės faktoringo bendrovę, nepamirškite šių patarimų, kurie padės pasirinkti jūsų verslui tinkamą bendrovę. Ne visos bendrovės yra vienodos, ir kiekviena iš jų turi savų stipriųjų ir silpnųjų pusių. Atlikite tyrimą, kad rastumėte geriausiai jūsų poreikius atitinkančią bendrovę, ir nebijokite prašyti ankstesnių klientų rekomendacijų. Šiek tiek pasistengę galite rasti savo verslui tinkamiausią faktoringo bendrovę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE