NULL

Patarimai ieškantiems televizoriaus

Kad ir kokios naujos technologijos pasiektų rinką, televizoriai vis dar nepraranda savo populiarumo – būtent prie jų su kitais namiškiais susiburiame pažiūrėti įtraukiančių filmų ar kitų televizinių programų. Šių prietaisų rinka nuolat plečiasi ir tobulėja, todėl naujo televizoriaus pasirinkimas nėra pati lengviausia užduotis. Visgi, vadovaudamiesi žemiau pateiktais patarimais, tinkamą įrenginį surasite kur kas paprasčiau.

Pasirinkite kambariui tinkančią įstrižainę

Įspūdingo dydžio televizoriai visuomet patraukia mūsų dėmesį, tačiau daugiau šiuo atveju ne visuomet reiškia geriau. Jei sėdėsite pernelyg arti ekrano, galėsite įžiūrėti pikselius, o ilgainiui netgi pakenksite savo regėjimui. Tam, kad galėtumėte išvengti tokių situacijų, iš anksto reikėtų pagalvoti, kur televizorių statysite – jei jam skirta vieta bus ribota, galėsite susiaurinti paieškas. Tačiau jeigu tokiam įrenginiui galite skirti pakankamai daug erdvės, turėtumėte apskaičiuoti, koks atstumas bus tarp jo ir Jūsų sėdėjimo vietos. Padalinę šį skaičių iš 3 ir 1,5 karto, gausite minimalios ir maksimalios įstrižainės rekomendacijas.

Atsižvelkite į ekrano tipą

Priklausomai nuo ekrano technologijos, skiriasi ir tam tikros jų ypatybės. Vieni pigiausių yra LCD televizoriai: jie suvartoja nedaug energijos, tačiau yra kiek lėtesni ir neužtikrina įspūdingų kontrastų ar juodos spalvos intensyvumo. Dėl šių priežasčių jie vis labiau užleidžia savo vietą naujoms technologijoms. Viena iš jų yra LED – tokių televizorių pasiūla yra itin plati. Lyginant su LCD, tokie ekranai gali pasiūlyti geresnius vaizdus, platesnius kampus, kokybiškesnius kontrastus ir intensyvesnius juodus atspalvius. Tiesa, šie rodikliai neprilygsta kitoms naujausioms technologijoms, tačiau jei ieškote optimalaus kainos ir kokybės santykio, į juos tikrai verta atkreipti dėmesį.

Vienus įspūdingiausių gali pasiūlyti OLED technologija, kuri leis mėgautis įspūdingais kontrastais ir gerais užtemdymais – ją naudojantys prietaisai dažniausiai yra lengvi ir ploni. Tiesa, už aukštesnės kokybės vaizdus teks susimokėti daugiau, tačiau el. parduotuvėje Pigu.lt OLED televizoriai nepareikalaus didelių išlaidų. Jiems šiek tiek nusileidžia QLED technologija, kuri dažnai laikoma tarpiniu variantu tarp LED ir OLED televizorių.

Palyginkite rezoliucijas

Šiuo atveju viskas labai paprasta – kuo aukštesnė bus vaizdo raiška, tuo vaizdai ekrane bus natūralesni ir gyvybingesni. Ilgą laiką optimaliu variantu buvo laikoma „Full HD“ (1920×1080) raiška, tačiau po truputį nauju standartu tampa 4K televizoriai. Nors jiems gali prireikti kiek didesnių išlaidų, tikėtina, kad kur kas ilgesnį laikotarpį nesinorės galvoti apie pokyčius. Tiesa, prekyboje galima išvysti ir vieną kitą 8K raišką siūlantį prietaisą, tačiau kol kas tokia rezoliucija nėra plačiai paplitusi.

Apsvarstykite SMART TV kandidatūrą

Dar kitaip žinomi kaip išmanieji televizoriai, tokie prietaisai suteikia prieigą prie interneto. Tai gerokai praplečia jų pritaikymo galimybes – tokie įrenginiai tampa namų pramogų centru ir suteikia galimybę naudotis populiariausiomis turinio platformomis ar, pavyzdžiui, žaisti žaidimus. Šie televizoriai jau yra tapę nauju standartu, tad kai kurios kompanijos siūlo tik tokius variantus. Puikus to pavyzdys – Samsung televizoriai, kuriuos galėsite apžiūrėti paspaudę ant šios nuorodos: https://pigu.lt/lt/televizoriai/f/samsung.

Apsibrėžkite biudžetą

Gamintojai televizorius dabar aprūpina ir kitomis technologijomis, kurios užtikrina dar įspūdingesnius vaizdus ir garsus. Visgi, už tai tenka susimokėti papildomai, tad iš anksto vertėtų pagalvoti, kiek į tokį prietaisą ketinate investuoti. Žinodami biudžetą, daug lengviau apsispręsite ir dėl raiškos, dydžio ir kitų prieš tai minėtų parametrų. Tačiau tikėtina, kad savo poreikių atsisakyti nereikės, kadangi tokius prietaisus dažnai galima įsigyti su nuolaidomis.

Apgalvoję visus šiuos niuansus, pakankamai greitai surasite tinkamiausią televizorių. Svarbiausia, kad iš anksto pagalvotumėte, ko tikitės iš tokio prietaiso – taip sprendimą priimsite kur kas lengviau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE