NULL

Nuo Kūčių pyrago iki sluoksniuotos tešlos eglutės: skanūs šventinių patiekalų receptai

Artėjant didžiosioms metų šventėms, ko gero, kiekvienas turi tradicinius, šeimos narių pamėgtus patiekalus. Visgi per šventes norisi išbandyti ir naujus, originalesnius receptus. Duonos, užkandžių ir šaldytų gaminių bendrovės „Mantinga“ vyriausiasis technologas Darius Anelauskas dalijasi keliais greitai pagaminamais receptais, kurie papuoš kiekvieną stalą.

KŪČIŲ GRYBŲ PYRAGAS

Jums reikės:

lakšto „Mantingos“ bemielės sluoksniuotos tešlos;

300 g grybų (baravykai, pievagrybiai, „shitaki“);

1 didelio svogūno;

1 didelės morkos;

Sviesto (kepti);

Žiupsnelio kmynų;

Alyvuogių aliejaus (kepti);

Kuokštelio čiobrelių;

2 šaukštų „Suslavičiaus“ trintų pomidorų padažo „Originalus“;

Kuokštelio petražolių;

Akmens druskos;

Juodųjų pipirų;

2 šaukštų majonezo;

1 kiaušinio.

Gaminimas:

Sluoksniuotą tešlą atšildykite kambario temperatūroje apie 20 minučių. Truputį iškočiokite ir dėkite į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Supjaustykite grybus, svogūnus. Sutarkuokite morką. Į keptuvę dėkite sviestą 82 % riebumo svogūnus, įberkite kmynų, įpilkite truputį aliejaus, kad nepridegtų. Šiek tiek apkepkite. Suberkite morkas, grybus ir kepkite, kol lengvai apskrus. Neperkepkite ir nepamirškite pamaišyti, daržovės neturi per daug suminkštėti.

Nuskabykite čiobrelių lapelius ir berkite ant grybų. Viską sumaišykite. Pabaigoje įdėkite trintų pomidorų padažo, viską išmaišykite su smulkintomis petražolėmis. Nuimkite nuo ugnies. Įberkite druskos bei pipirų.

„Įpjaukite tešlą pagal perimetrą – įsivaizduojamą 1,5 cm pločio rėmelį, bet neperpjaukite iki galo. Ant tešlos tepkite majonezą. Į vidų „rėmelio“ dėkite paruoštus grybus. Išplakite kiaušinį ir plakiniu ištepkite pyrago kraštus. Kepkite įkaitintoje iki 170–180 °C orkaitėje apie 15–20 min. Labai tiktų patiekalą papuošti čiobreliais“, – dalijasi D. Anelauskas.

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS EGLUTĖ SU RIKOTA IR AVIETĖMIS

Jums reikės:

2 lakštų „Mantingos“ šaldytos bemielės tešlos

4 v. š. rikotos sūrio;

5 v. š. aviečių uogienės arba džemo;

2 putpelių kiaušinių;

Saujos migdolų lazdelių.

Gaminimas:

Ant vieno tešlos lakšto tolygiai paskirstykite rikotos sūrį. Ant jo užtepkite aviečių uogienę ar džemą. Uždėkite ir prispauskite antrą tešlos lakštą. Iš stačiakampio išpjaukite trikampę eglutę. Tešlos likučius laikinai atidėkite. Nuo kamieno link eglutės kraštų maždaug kas 1,5 cm padarykite horizontalius įpjovimus. Kelis centimetrus viršuje palikite neįpjautus.

Susukite juosteles – eglutės šakas. Iš atidėtos tešlos išpjaukite žvaigždę ir prilipdykite eglutės viršuje. Kad tolygiau priliptų, dalį viršūnės galite nupjauti.

Iš likučių susukite juosteles ar kitos norimos formos sausainius. Aptepkite kiaušinių plakiniu ir apibarstykite migdolų lazdelėmis. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

SOČIOS IR ŠVENTIŠKOS PUPELIŲ IR KEPTOS DUONOS SALOTOS

Jums reikės:

Prancūziškos „Mantingos“ duonelės;

Sūrio;

Agurko;

Česnako skiltelės;

Druskos ir pipirų;

Majonezo;

Pupelių.

Gaminimas:

„Duoną supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Sutarkuokite sūrį. Smulkiai supjaustykite agurką ir česnako skiltelę. Pabarstykite druska ir pipirais. Visus ingredientus sumaišykite ir pagardinkite majonezu“, – itin greitu receptu dalijasi D. Anelauskas, „Mantingos“ vyriausiasis technologas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE