NULL

Naujasis Radviliškio rajono meras ir taryba darbą pradės balandžio 26 dieną

Vyriausioji rinkimų komisija pranešė, kad pirmasis naujosios Radviliškio rajono savivaldybės tarybos posėdis numatytas surengti balandžio 26 dieną 13 valandą.

Rinkimų kodeksas numato, kad pirmojo savivaldybės tarybos posėdžio metu savivaldybės nariai ir meras duoda priesaiką ir jiems yra įteikiami savivaldybės tarybos narių pažymėjimai.

Pažymėjimus įteikia tos konkrečios savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas.

Pagal Rinkimų kodeksą išrinktas savivaldybės tarybos narys, apsisprendęs atsisakyti savivaldybės tarybos nario mandato, ne vėliau kaip likus 10 dienų iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos turi informuoti Vyriausiąją rinkimų komisiją įteikdamas pasirašytą pareiškimą dėl mandato atsisakymo.

Gavusi šį pareiškimą, Vyriausioji rinkimų komisija mandatų komisijos teisėmis ne vėliau kaip likus 7 dienoms iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos priima sprendimą dėl išrinkto savivaldybės tarybos nario mandato netekimo ir mandato naujam savivaldybės tarybos nariui pripažinimo.

Iki tol savivaldybės tarybos narių ir merų pareigas ėjusių asmenų įgaliojimai nutrūks automatiškai naujiesiems savivaldybės tarybos nariams susirinkus į pirmąjį posėdį.

Parengė Jonas MARCINKUS

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE