Naudingi patarimai renkantis šildymo būdą savo namams

Artėjant šaltajam metų sezonui dažnas iš mūsų susirūpina, kaip šildysime savo namus žiemą. Dažnai susimąstome, ar keičiantis dujų, elektros ir kuro kainoms neverta atnaujinti senos šildymo sistemos, kad šildymo įranga veiktų efektyviai ir taupiai. Visi norime, kad mūsų namai būtų jaukūs ir šilti, o tam reikalingos patikimos šildymo sistemos, todėl šiame straipsnyje pateiksime keletą naudingų patarimų, kurie padės apsispręsti renkantis šildymo būdą savo namams.

Malkomis kūrenamos krosnys – jau atgyvena

Senovinės malkomis kūrenamos krosnys jau tapo atgyvena, ne tik dėl to, kad prie jų reikia nuolat budėti ir sudegus malkoms krosnį nuolat papildyti naujomis. Blogiausia yra tai, jog šis šildymo būdas yra labai neefektyvus ir prarandami didžiuliai šilumos kiekiai, o drastiškai brangstant malkoms nesinori pinigus paleisti vėjais.

Negana to, būtina iš anksto įsigyti didelius kiekius malkų, jas kapoti, sandėliuoti ir mažiausiai metus laiko džiovinti… Tai labai vargina ir neduoda norimos naudos, todėl pastaraisiais metais gyventojus vis labiau domina naujoviškos, modernios ir patikimos šildymo sistemos, kurios šilumos energiją naudoja efektyviai, padeda sutaupyti o tuo pačiu metu leidžia jaustis komfortiškai, nes prie jų nereikia nuolat budėti.

Dujinis katilas gali šildyti ir namus, ir vandenį

Renkantis, kaip šildysime savo namus, labai svarbi yra šildymo sistemos kaina. Ko gero, pigiausias šildymo būdas – tai dujinis katilas, kurį galima įsigyti tikrai nebrangiai. Dujinis katilas gali ne tik šildyti namus, bet ir kaitinti vandenį, todėl nebereikia pirkti atskiro vandens šildytuvo.

O kad dujinis katilas veiktų ilgai ir nekeltų rūpesčių, reikia rinktis žinomų ir patikimų gamintojų produkciją. Vienas iš tokių – tai dujiniai katilai Ferroli, kuriuos gaminanti įmonė visame pasaulyje sėkmingai veikia jau beveik 70 metų.

Renkantis dujinį katilą labai svarbu tinkamai apskaičiuoti jo galingumą. Kartais gyventojai, norėdami šiek tiek sutaupyti, nusiperka pernelyg mažo galingumo dujinį katilą, kuris ilgą laiką priverstas dirbti maksimaliu pajėgumu, todėl sutrumpėja jo darbo laikas ir katilas gali greičiau sugesti. Todėl nereikėtų dujinį katilą rinktis aklai remiantis standartine skaičiavimo schema, pagal kurią 10 kvadratinių metrų ploto apšildyti pakanka 1 kW galios.

Norint tinkamai apskaičiuoti dujino katilo galią, būtina atsižvelgti ir į buto ar namo vietą, šilumos izoliaciją bei kitus faktorius, tai padaryti jums padės kvalifikuoti Ferroli Lithuania internetinės parduotuvės https://e-ferroli.lt/ konsultantai.

Granuliniai katilai – sparčiai populiarėjanti naujovė

Lietuvoje dar ne visi gyventojai turi gamtines dujas, todėl vietoj dujinio katilo jie gali pasirinkti granulinius katilus. Šie katilai kaip kurą naudoja ne medieną ar anglį, bet mažas cilindrines medienos granules.

Nors šildymo rinkoje tokie katilai atsirado dar palyginti neseniai, tačiau dėl patogaus naudojimo ir ekonomiškumo spėjo išpopuliarėti per gana trumpą laiką. Ypač vertą dėmesį atkreipti į Ferroli granulinius katilus, kurie pasižymi aukštu automatizavimo ir autonomiškumo laipsniu, juos labai lengva valdyti ir praktiškai nereikia žmogaus įsikišimo į šildymo procesą.

Kuro granulės yra gaminamos iš medienos atliekų, todėl jos yra pigesnės už paprastas malkas. Be to, kurui paruoštos granulės jau yra išdžiovintos ir jas galima iš karto naudoti. Sudegus granulėms lieka labai mažai pelenų, todėl tokius katilus nereikia prižiūrėti kiekvieną dieną, o pakanka išvalyti vos vieną kartą per savaitę. Pakanka nustatyti norimą šildymo režimą, supilti į katilą reikiamą kiekį granulių ir galima nebesukti sau galvos.

Labai svarbi aplinkybė yra ir ta, kad granuliniai katilai yra labai ekonomiški ir jų naudingumo koeficientas siekia net 90 procentų.

Oro šilumos siurbliai turi daugybę privalumų

Pačios ekologiškiausios ir moderniausios šildymo sistemos – tai oro šilumos siurbliai. Seniau jų populiarumą Lietuvoje stabdė tai, jog buvo baiminamasi, kad šaltomis žiemomis, kai temperatūra lauke nukrenta žemiau 20 laipsnių šalčio, jie nebeveikia. Šiuolaikiniai Ferroli šilumos siurbliai puikiai veikia net lauke spaudžiant 30 laipsnių speigui, todėl šis šildymo būdas tinka kiekvienam būstui.

Populiariausi šilumos siurbliai skirstomi į du tipus: „oras-oras“, kurie tiesiogiai šildo orą patalpose, ir „oras-vanduo“, kurie šildo vandenį, kuris naudojamas patalpų šildymui.

Oro šilumos siurbliai prieš kitas šildymo sistemas turi daugybę privalumų, nes jie yra ne tik ilgaamžiai, bet ir stilingo, šiuolaikiško dizaino bei gana lengvai sumontuojami. Kadangi šilumos siurbliai patalpoms šildyti įdarbina gamtos jėgas, jie sunaudoja žymiai mažiau elektros energijos už įprastus šilumos katilus. O svarbiausia, kad oro šilumos siurbliams nereikia kaupti kuro ir juose nėra atviros liepsnos, todėl nekyla ir jokio gaisrų pavojaus.

Kadangi tai ekologiškas šildymo būdas, jį pasirinkę gyventojai, atsisakę taršių ir neefektyvių šildymo katilų, gali pretenduoti į valstybės paramą ir susigrąžinti iki 50 procentų išlaidų.

Ferroli Lithuania internetinėje parduotuvėje galite ne tik įsigyti originalių Ferroli oro ir vandens šilumos siurblių už prieinamą kainą, bet ir pasitarti su ekspertais, kurie visada padės padaryti teisingą pasirinkimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE