NULL

Naminės degtinės gamintoją Radviliškio rajone išdavė gaisras

Radviliškio rajone, Dapšionių kaime, gyvenantys žmonės gruodžio 6-osios vidurdienį pamatė iš vieno namo rūkstančius dūmus.

Pasak Šiaulių apskrities policijos atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, atvykę ugniagesiai gaisrą užgesino. Pasirodo, čia degė čiužinys, ant kurio gulėjo ir rūkydamas užmigo neblaivus šeimininkas.

Gaisrą gesindami ugniagesiai pastebėjo, kad vyras nuo krosnies pačiupo du didžiulius bidonus ir nunešė į kitą kambarį. Kai į nelaimės vietą atvažiavę Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai panoro užeiti į tą kambarį, šeimininkas jų įleisti nepanoro. Vėliau paaiškėjo – kodėl. Pasirodo, bidonai – tai aparatas naminei degtinei virti, kuriame buvo 18 litrų raugo.

34-erių metų radviliškietis buvo agresyvus, tikrintis girtumą atsisakė. Iš pradžių daug kartų už įvairius nusikaltimus teistas vyras gynėsi šio aparato nuosavybės, vėliau pripažino, kad įrenginys priklauso jam ir kad jau prieš kelias dienas jis ragavo šiuo aparatu pagaminto gėralo.

Anot G. Smagriūnienės, dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo aparato laikymo jam pradėtas ikiteisminis tyrimas, o dėl raugo laikymo, gaisro sukėlimo ir policijos pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymo – administracinio nusižengimo teisena.

Parengė Jonas MARCINKUS

Asociatyvi nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE