NULL

Tarp apdovanotų visuomenės sveikatos specialistų – ir Radviliškio atstovė

Vasario 2 dieną Biržų pilyje įvyko iškilmingi „Metų specialisto“ apdovanojimai, kaip ir kasmet, skirti išreikšti padėką visuomenės sveikatos specialistams, savo darbais ir iniciatyvomis reikšmingai prisidėjusiems prie visuomenės sveikatos stiprinimo ir gerovės.

Šiemet vienas iš „Metų specialisto“ apdovanojimų atiteko Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistei Gražinai Žiaunienei už ilgalaikį ir nepriekaištingą darbą, atsidavimą, rūpestį ir šilumą.

„Specialistams įteiktos padėkos kartu su simboliniu obuolio ženklu perduoda žinią: obuolys – tai lyg mūsų darbo vaisius, bet prieš skinant vaisius, pirmiausia reikia pasodinti sodą, jį prižiūrėti ir puoselėti. Norisi palinkėti kiekvienam specialistui būti savo visuomenės sveikatos sodo puoselėtoju, kad kartu su savo savivaldybės gyventojais būtų galima mėgautis saldžiais sveikos gyvensenos vaisiais,“ – prasmingomis mintimis sveikinimo kalbos metu dalijosi Savivaldybių visuomenės sveikatos biurų asociacijos pirmininkė ir Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė doc. dr. Jūratė Grubliauskienė.

Graži ir prasminga „Metų specialisto“ apdovanojimų tradicija puoselėjama jau nuo 2016 metų, o specialistų rinkimai vyksta net 47 savivaldybių visuomenės sveikatos biuruose. Kasmet nominacijai gauti potencialius kandidatus gali siūlyti Visuomenės sveikatos biurų vadovai, čia dirbantys specialistai, taip pat ir Asociacijos tarybos nariai.

Teikiant galimas nominacijas atsižvelgiama į specialisto išskirtines veiklas praėjusiais metais ir darbui svarbias savybes: motyvaciją ir entuziazmą darbui, iniciatyvumą, komunikacinius gebėjimus.

„Rinkdami labiausiai praėjusiais metais nusipelniusius specialistus, kiekviename visuomenės sveikatos biure diskutuojame apie rezultatus visuomenės sveikatoje, kaip ilgai ir kantriai jų reikia laukti, kiek pastangų būtina įdėti, siekiant užsibrėžtų rezultatų. O ir nepamirštame, kad visuomenės sveikata yra ne tik mokslas, bet ir menas. Tik ši dermė padeda pasiekti kiekvieną gyventoją, įdomiai pateikti sveikatai puoselėti būtinas žinias, išmintingai vesti sveikos gyvensenos įgūdžių išsaugojimo keliu“, – kalbėjo J. Grubliauskienė.

Parengta pagal Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE