Baisogalos kultūros centre įsteigtas Tolerancijos ugdymo centras

Sausio 27-oji – Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena. Diena, kai prisimename skaudžią žydų tautos tragediją, kai siekiame prisiminti ir priminti apie šios datos svarbą, kai širdyse išgyvename tragediją, kuri vyko greta mūsų artimų kaimynų, draugų, bendraminčių. Ši diena paminima Nacionalinėje konferencijoje, kuri jau 7 kartą organizuojama Ariogaloje.

Šiais metais ši atmintina diena paminėta Ariogaloje Tarptautinei istorinio teisingumo komisijai ir Ariogalos gimnazijai organizuojant nacionalinę meninę konferenciją „Istorijos pamokos – iš gyvenimo istorijų“. Šiame renginyje dalyvavo ir Baisogalos kultūros centras, pristatydamas kultūros centro šokėjų ir jaunimo dainavimo grupės meninę kompoziciją „Nuo 1847 iki 1941“ (režisierius Modestas Vaitkevičius, meno vadovės: Neringa Bernadickienė ir Jūratė Kačiukevičienė).

Ši minima diena Baisogalos kultūros centrui ypatinga, nes buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Tarptautine komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti. Baisogalos kultūros centre įsteigtas Tolerancijos ugdymo centras.

Džiaugiamės galėdami prisidėti, ugdant brandžią ir atsakingą pilietinę visuomenę, pagrįstą tolerancija ir pagarba universalioms žmogiškoms vertybėms. Labai dėkojame ir džiaugiamės mūsų empatišku jaunimu, prisidėjusiu prie šios įsimintinos dienos paminėjimo. Jūs – mūsų pasididžiavimas ir ateitis.

Baisogalos kultūros centro informacija ir nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE