NULL

„Kovidu“ Radviliškio rajone serga dvigubai daugiau žmonių

Spalio 5 dieną surengtas nuotolinis Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame aptartas pasiruošimas šildymo sezonui, sergamumo situacija Radviliškio rajone, rūpesčiai dėl pabėgėlių iš Ukrainos ir kiti aktualūs klausimai.

Stebimas susirgimų padvigubėjimas

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento Radviliškio skyriaus vyriausioji specialistė, vedėjos pareigas laikinai einanti Lina Murnikaitė pranešė, kad sergamumas ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcinėmis ligomis, gripu ir „kovidu“ Radviliškio rajone rugsėjo mėnesį išliko stabilus.

Nuo 37-os metų savaitės stebimas susirgimų padvigubėjimas – 270 susirgimų (daugiau nei pusė susirgusiųjų – vaikai), tačiau jau trečia savaitė šis skaičius nesikeičia. Covid-19 virusas vidutiniškai per savaitę diagnozuojamas 80–90 gyventojų. Tačiau kol kas jokie apribojimai nėra taikomi.

Specialistė rekomendavo laikytis higienos (rankų plovimas ir dezinfekcija), dėvėti kaukes ar respiratorius, laikytis saugaus atstumo ir vėdinti patalpas.

Pasak jos, atsinaujinus Covid-19 viruso epidemijai, būtų taikytinos 3 priemonės: infekcijos plitimo ribojimas, masinių renginių ribojimas ir sergančių asmenų atskyrimas gydymo bei socialinėse įstaigose.

Asmens apsaugos priemonių netrūksta

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas, Ekstremalių situacijų operacijų centro Materialinio ir techninio aprūpinimo grupės vadovas A. Juozapavičius apžvelgė Radviliškio rajono savivaldybės administracijos turimas atsargas pandemijos valdymui. Konstatuota, kad Radviliškio rajono savivaldybė ir rajono biudžetinės įstaigos yra visiškai apsirūpinusios asmens apsaugos priemonėmis, taip pat yra sudarytos šių priemonių tiekimo sutartys.

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE