NULL

Kondicionieriai namams: kaip išsirinkti?

Kondicionavimo įrangos gausa stebina savo įvairove, tačiau kartu tai puiki galimybė kiekvienam rasti tai, kas geriausiai atitinka asmeninius poreikius. Nėra vieno atsakymo, kokie oro kondicionieriai namams geriausi – kiekvienu atveju reikia įvertinti svarbias aplinkybes. Kokios tos aplinkybės ir kaip nesuklysti renkantis oro kondicionavimo įrangą?

Pasitarkite su specialistais

Kondicionavimo įrangos pasirinkimas reikalauja tam tikrų techninių žinių, tad vienas lengviausių būdų išvengti klaidos – kreiptis į specialistus. Jie padės įvertinti visus veiksnius ir pasirinkti tinkamų techninių parametrų įrangą. Per mažo galingumo oro kondicionierius neveiks efektyviai, o įranga greičiau dėvėsis, nes visada veiks perkrovos režimu. O pasirinkę pernelyg galingą oro kondicionierių mokėsite brangiau, nors jo galimybių paprasčiausiai negalėsite panaudoti. Nenumokite ranka į profesionalų žinias ir patirtį – prisiminkite, kad oro kondicionavimo įranga kainuoja nepigiai, o netinkamai pasirinktas įrenginys negalės atlikti savo funkcijos.

Paieškokite patarimų internete

Įvertinti, kokie oro kondicionieriai namams geriausiai tinka, padės ir internetas. Čia galite paieškoti įvairių patarimų, o nusižiūrėję konkretų įrenginį – ir jį jau turinčių vartotojų atsiliepimų. Žinoma, su informacija internete reikėtų elgtis atsargiai, ją vertinti kritiškai. Visi žinome, kad čia gausu netikrų atsiliepimų, klaidingų faktų ir pan. Ne išimtis ir kondicionierių tema, tačiau bendram įspūdžiui susidaryti, kokie kondicionieriai namams tiktų jums, internetas gali būti geru informacijos šaltiniu.

Ką reikėtų įvertinti?

Oro kondicionieriai gali būti keleto tipų: sieniniai, mobilūs, palubiniai, centralizuoto veikimo. Kiekvieno tipo įrenginiai turi savų privalumų ir trūkumų. Populiariausi yra sieniniai oro kondicionieriai namams, tačiau tai nereiškia, kad būtent toks įrenginys tiks ir jums. Atidžiai išnagrinėkite veikimo tipo įrangos veikimo principus.

Taip pat įvertinkite savo poreikius: kokios paskirties ir kiek patalpų vėsinsite, kada ir kokiu metų laiku oro kondicionierių naudosite, kiek ilgai laikysite jį įjungtą. Nuo poreikių priklauso ir kokių techninių parametrų įrangą įsigyti. Be to, ne kiekvienas oro kondicionierius turi ir šildymo funkciją – ji itin praverčia pavasarį ir rudenį, kai šildymo sezonas dar neprasidėjęs ar jau pasibaigęs.

Taip pat nepamirškite ir to, kad oro kondicionierius turi vėsinti visą patalpoje esantį orą. Tai reiškia, kad reikėtų atsižvelgti ne į patalpų kvadratūrą, o į tūrį. Kuo aukštesnės lubos namuose, tuo didesnio oro kondicionieriaus reikės.

Atkreipkite dėmesį į prekių ženklą

Nors neverta aklai vaikytis populiariausių prekių ženklų, reikėtų žinoti, kad rinkoje populiarių gamintojų produkcija vertinama ne šiaip sau. Žinomų prekių ženklų kondicionieriai namams yra patikimesni, jų gamybai naudojamos aukštos kokybės medžiagos. Be to, tokie gamintojai dažnai suteikia ir ilgesnę garantiją. Nors svarbiausi įrenginio techniniai parametrai, specialistai nerekomenduoja rinktis pigių kiniškų įrenginių, jų aptarnavimas gali būti sudėtingas, o tarnavimo laikotarpis – trumpesnis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE