NULL

Kokią įtaką mūsų gyvenimui turi internetas namams?

Tikriausiai nerasime nei vienų namų, kuriuose nebūtų įvestas internetas. Net jeigu ir perkame naują būstą ar tiesiog nekilnojamo turto objektą, visuomet pasiteiraujame apie interneto įvedimo galimybes. Ta pati situacija galioja ir kai nuomojamės butą ar namą. Kiekvienu atveju privalu paklausti, kokį bus galima turėti internetą, ar buvęs nuomininkas gali palikti ir mes galime persirašyti sutartį naujai, ar visgi teks naudotis mobiliuoju internetu ir pan. Internetas namams yra reikalingas ne tik dėl galimybės bendrauti su draugais ir artimaisiais, kurių nėra šalia, bet daugelis neįsivaizduoja kaip nudirbtų darbus ar išsiųstų siuntas, skaitytų naujienas, knygas, mokytųsi ir atliktų galimybę kitų taip reikalingų mūsų kasdienybėje darbų bei reikalų. Tad ar kada susimąstėte, kokia yra interneto teikiama nauda mums, žmonėms?

Tenka pripažinti, kad vis dėlto internetas namams reikalingas dėl informacijos gavimo, komunikacijos bei socialinių ryšių kūrimo. Tai yra vienas pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės kreipiasi į interneto tiekėją. Tiek viena, tiek ir kita bei trečia priežastis yra svarios ir be jų mes sunkiai išgyventume dieną, dvi ar net kelias.

Mokslininkai tikrai intensyviai dirba, kad išsiaiškintų mums rūpimus klausimus. Vieniems gali atrodyti keista ir nesupranta, kodėl dar reikia sužinoti daugiau apie interneto teikiamą naudą, jeigu ji ir taip yra tokia akivaizdi. Visgi po atliktų tyrimų buvo išsiaiškinta, jog pačios įvairiausios interneto patirtys bei pamokos gali turėti daug įtakos žmogui.

Tad labai svarbu yra atkreipti dėmesį į vaikų bei paauglių interneto naudojimą. Ir visai nesvarbu, ar jie juo naudosis namuose matant tėvams, ar kur nors kitur, kur gali pasiekti viešą interneto prieigą. Dėl to atkreipkite dėmesį, kad internetas namams būtų saugus vaikams. Jų smegenys vis dar yra vystymosi stadijoje, todėl interneto poveikis bus didžiulis. Pasaulio sveikatos organizacija jau seniai yra išleidusi rekomendacijas, kuriomis remiantis mažiesiems, neturintiems net penkerių metų yra leidžiame praleisti ne daugiau nei valandą prie ekranų. Ir visai nesvarbu, ar tai bus telefonas, ar televizorius, ar bus žiūrėjimui naudojamas internetas, ar ne.

Apskritai internetas turi įtakos mūsų atminties procesams, dėmesio bei koncentracijos gebėjimams ir mokėjimui užmegzti socialinius ryšius. Tenka sutikti, jog begalinis internetinių pranešimų srautas skatina mus nuolat perkelti savo dėmesį nuo vieno dalyko prie kito. Tai gali turėti įtakos mūsų gebėjimui išlaikyti koncentraciją vienai konkrečiai užduočiai. Nors ir gebėjimas vienu metu atlikti ne vieną užduotį ir greitai „persijungti“ iš vienos užduotis į kitą vienoje situacijoje gali gelbėti, o kitur turėti ir neigiamos įtakos.

Pamenate, kad seniau turėjome tiek daug viską išmokti atmintinai. Dabar tai tikrai nebėra būtina, nes visada šalia bus telefonas, į kurį galime ką tik norime užsirašyti bei pasižymėti, o tam tikrą faktą galime rasti kelių sekundžių laikotarpiu internete. Tad tai teigiamai gali įtakoti mūsų smegenis, nes tuomet galima dėmesį koncentruoti į kitas, labiau ambicingas užduotis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE