NULL

Kokį namą pasirinkti?

Daugelis galvoja apie namus – ramybės oazę išėjus iš darbo, vasaros rytą, kuriame galima basomis kojomis ant žalios žolės pasimėgauti puodeliu kavos. Ar kada pagalvojote, kad savarankiškas namo projektas gali sukurti pridėtinę vertę? Ar Jūsų namas ir aplink namą esantys kaimynų namai, pastatyti pagal individualius projektus, taip pat didina Jūsų gyvenamojo rajono vertę? Arba atvirkščiai, prestižiniame rajone, kur nors šalia individualių ir išskirtinių namų, atsiras naujas kaimynas, statantis ekonominės klasės būstą, pasirinktą iš kelių namų katalogo – toks būstas sugadins jūsų ploto vertę ir vietovės vizualinę estetiką. Plačiau galite rasti čia: „E namai“.

Kodėl verta rinktis vieno namo projektą, o ne pasikartojantį namo projektą?

Kiekvienas norime gyventi skirtingai, tačiau kas padės išsiskirti iš kaimynų? O gal geriau su jais derinti namus? Kas nesusidūrė su namo statyba, šiuo atveju klientas, mano, kad tipinis/pakartotinis namo projektas yra pigesnis sprendimas. Gali būti šiek tiek pigiau, nes paties namo elementai – planai, paaukštinimai, pjūviai ir konstrukciniai brėžiniai – yra paruošti – ir tuo „pigiau“ baigiasi, nes laikomasi visų privalomų procedūrų ir atitinkamai išleidžiama.

Antra priežastis – sklypas. Tikriausiai jau seniai ieškojote jums patinkančio sklypo – ar tai būtų patogi vieta transportui, ar nuostabus panoraminis vaizdas, ar sodų bendrija, nesvarbu, ar tai erdvi aikštelė, ar prestižinis rajonas su išskirtine bendruomene, ar jūsų sklype yra išraiškingas reljefas, galintis pagerinti ar labai pabloginti dizainą. Būtent dėl sklypo ir aplinkinių kvartalų reikėtų rengti atskirą būsto projektą, nes architektai yra tam pasiruošę ir yra ekspertai, atlikę atitinkamą tyrimą ir drįstu teigti, kad jie yra šiek tiek kompetentingesni šioje srityje nei projektavimas. Architektas specialiai suprojektuos jums geriausią asmeninį namą, atsižvelgdamas į jūsų asmeninius poreikius ir urbanistinį planą aplink sklypą.

Trečia priežastis – individualūs namai nebūtinai yra brangūs. Tai gali būti ir mažo biudžeto namas, tačiau pasirinkus tinkamus sprendimus, medžiagas, atitinkančias namo formą ir tūrį bei estetinę langų kompoziciją, galima suprojektuoti mažo biudžeto, bet geros architektūros pavyzdžius. Gerai architektūrai nebūtinai reikia didelių finansų, reikia architekto darbo, kūrybiškumo ir kompetencijos.

Daugelis namų statytojų net nesusimąsto apie projekto svarbą, manydami, kad projektas tėra statybos proceso forma ir priemonė gauti statybos leidimą. Bet juk statybininkai, mūrininkai ir yra namo ir gyvenimo sėkmės garantas, architektai yra tie, kurie kuria tavo aplinką, kad namas būtų išvaizdus ir suplanuotas tinkamai. Pasirinkite tokį sprendimą, kuris priimtiniausias jums, nes jūs name turėsite gyventi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE