SutinkuSiekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“), kuriais analizuojama jūsų naršymo istorija. Tokiu būdu optimizuojamas svetainės funkcionalumas ir pateikiamas turinys, kuris yra aktualus jums. Sutikdami, spauskite mygtuką “Sutinku”.
Šiandien yra: 2023-09-25, Pirmadienis, 15:17:13 Radviliškio krašto naujienų portalas
RSS
Pagrindinis Įvairenybės Kodėl verta rinktis ketaus indus?

Kodėl verta rinktis ketaus indus?

Ketaus indai buvo naudojami dar prieš kelis amžius. Medžiaga buvo išrasta ir pradėta aktyviai naudoti Kinijoje jau VI amžiuje prieš Kristų. Tačiau ketus buvo brangus ir buvo naudojamas tik papuošalams kurti.

Europoje ketus atsirado tik XII amžiuje. Ilgą laiką jis buvo gana retas ir brangus dėl daug darbo reikalaujančio gamybos proceso. Situacija kardinaliai pasikeitė, kai XVIII amžiuje anglas Abraomas Derbis išrado naujovišką geležies lydymo aukštakrosnėse metodą. Šiuo atveju buvo naudojama anglis, kuri žymiai sumažino medžiagų gamybos technologijos kainą.

Pažiūrėkime, kodėl virėjai ir paprasti žmonės taip mėgsta ketaus indus ir perka juos internetinėje parduotuvėje

  • Ekologiškumas. Skirtingai nuo šiuolaikinių kolegų, senas geras ketus yra aplinkai nekenksminga medžiaga, visiškai saugi sveikatai. Patvarumas. Ketaus indai yra beveik amžini. Tai trunka dešimtmečius ir laikui bėgant jų kokybė tik gerėja. Jų negalima sugadinti: užtenka išvalyti ir padegti indus aliejumi, kad jie taptų kaip nauji.
  • Universalumas. Ketaus indai tinka ir dujinėms, ir elektrinėms viryklėms, įskaitant indukcines. Galima virti, kepti, troškinti ir kepti maistą orkaitėje.
  • Maisto skonis. Maistas nepridega dėl tolygaus kaitinimo, kepamas iš visų pusių vienodai ir turi ypatingą skonį.
  • Ketus praturtina maistą geležimi. Dėl medžiagos poringumo gaminant gaminius, jie praturtinami mikroskopinėmis aktyviosios geležies dalimis, o tai labai svarbu tinkamam daugelio žmogaus organizmo sistemų funkcionavimui.
  • Šilumos laidumas. Be visų pirmiau minėtų dalykų, tokie ketaus indai užtikrina vienodą maisto gaminimo temperatūrą.

Ketaus indų trūkumai apima tik didelį svorį ir tam tikrus priežiūros niuansus.

Kaip išsirinkti gerus ketaus indus?

Rinkoje yra įvairių gamintojų ketaus keptuvės, blynų keptuvės, troškintuvai, puodai, kazanai. Norėdami pasirinkti aukštos kokybės ketaus indus, kuriuose bus malonu gaminti daugelį metų, pirkdami apsvarstykite, ką juose planuojate gaminti.

Pirmiausia nuspręskite, kam bus naudojami ketaus indai. Toje pačioje keptuvėje galima kepti kiaušinienę, troškinti mėsą, kepti blynus. Bet geriau, kai kiekvienam tikslui bus atskiras indas, idealiai atitinkantis ruošiamam patiekalui. Tai ne tik pašalina kruopštaus valymo poreikį, bet ir leidžia pasiekti reikiamas sąlygas patiekalui paruošti.

Rekomenduojami video

Susijusios naujienos

Ar kada susimąstėte, kiek plastikinių maišelių per dieną sunaudojate: pakuojate produktus, o p...

Kokiomis aromato savybėmis pasižymi kava, subrandinta įvairiuose pasaulio regionuose?

1 mitas. Sunku atskirti kokybišką patalynę nuo nekokybiškos
Kiekvienas iš mūsų turi nors mažytę silpnybę, kurią slepia nuo aplinkinių akių ir šiukštu...
Pasitaiko atvejų, kai vartotojus neramina nedažnai pasitaikantis reiškinys – mėsos švytėjima...
Specialistai sako: Lietuvoje viešai tiekiamas vanduo daugeliu atveju yra saugus, jį gerti galime b...
Smagus savaitgalio pasisėdėjimas su draugais ir artimaisiais tikrai neįsivaizduojamas be kvapnių...

Nuo liepos mėnesio skalbimo priemonių rinkoje pokyčiai – didėjant miltelių koncentraci...

Radviliškietė Antanina Samaškienė jau kelias savaites negali atsistebėti jos sode pražydusia l...
Kaip dažnai jums nutinka tokia situacija kai atsikeliate savaitgalį ryte ir užsimanote kokio nors...

Virtuvė yra dažnai apibūdinama kaip namų širdis ir dažniausiai svarbiausias dalykas v...

Kalėdos – viena iš laukiamiausių švenčių visame pasaulyje. Kiekviena šalis turi savų kalė...

Šiais laikais, kai technologijos taip ištobulėjusios, nė vienas neįsivaizduojame...

Turizmo prekės – tai labai svarbios prekės, kuriomis reikėtų pasirūpinti iš ank...

Radviliškietė Vilija P. (redakcijai pavardė žinoma) į portalą www.radviliškion...

Jaukus šiltas vakaras, būrys artimųjų, dainos, šokiai, laužo šviesa ir kvapnus dūmas virš t...

Vasaros laisvalaikis neatsiejamas nuo mėgavimosi ant grotelių keptu maistu. Šiuo būdu p...

Vasaros karštymetį išgyvensime lengviau, jei rinksimės organizmą vėsinantį maistą bei gėrim...

Artėja akimirka, kai merginos it karalaitės spinduliuos grožiu bei elegancija. Tiesa, jau pra...

Šiandien visame pasaulyje minima Tarptautinė dešrainių diena. Paprastai dešrainiai Lietuvoje ve...
Lietuvos rinkoje pasirodė atnaujintas „Peugeot 208“ automobilis, kuris šį pavasarį pasiekė ...
Nors rytais vis dažniau pažadina pliaupiantis lietus, dauguma žmonių dar gyvena mintimis apie pr...

Duona yra bene pagrindinis maisto produktas daugeliui žmonių visame pasaulyje, valgoma jau keli...

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos daly...
Šiandienos Orai
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas