Knygų bičiuliai į biblioteką ateina kaip į šventę

Knygų bičiulių klubo „Beržė“ nariai vėl džiaugiasi turėdami galimybę kas antrą savaitę susirinkti bibliotekoje prie apvalaus stalo. Mes čia jaučiamės savi, laukiami.

Tik po užsiėmimų, grįždami į namus, neretai pagalvojame – kuo neįtikome Trečiojo amžiaus universitetui, kad mus, kaip būrelį, iš ten išbraukė. Taip paprastai: nepasidomėję mūsų veikla, mūsų norais, mūsų jausmais. Kyla klausimas: nuo kada knygų skaitymas nebėra laikomas žmogaus tobulėjimu? Žinia (iš antrų lūpų) apie sprendimą mus sujaudino: kodėl? Kas ne taip? Kodėl gerą dešimtmetį buvo gerai, o dabar – ne?

Žinojome, kad bibliotekoje mes laukiami. Mums čia gera! Juk nuo seno šeima susėsdavo prie stalo. Ir mes taip pat. Stalas mus suvienijo, suartino. Prie arbatos puodelio tapome atviresni, pasibuvimai jaukesni. Jau pirmąjį užsiėmimą pas mus atėjo bibliotekos direktorė V. Šukaitienė. Apsilankė ir naujųjų metų sausį.

Įsibėgėti netrukome. Mūsų užsiėmimai skiriami įžymioms rašytojų gyvenimo datoms, nūdienos aktualijoms. Išsamius pranešimus apie V. M. Putiną, Eug. Matuzevičių, V. Krėvę, Maironį, krepšinį paruošė A. Krikštanas, V. Lastauskienė, J. Kaučikienė, A. Miknienė, A. Bliznikienė, Z. Grigutavičienė, S. Žibienė, R. Jurėnas ir P. Dabašinskas.

Rudenį pabuvojome Kuršėnuose, mini zooparke Dargaičiuose, prie Šatrijos kalno.

Mums jau įprasta į užsiėmimus pasikviesti vietos ansamblius „Bočiai“, „Pasagėlė“, „Gabija“. Gražiai mūsų renginyje pritapo muzikantas, liaudies menininkas Eug. Arbušauskas. Mielai apie klubo „Diabetas“ veiklą papasakojo buvusi ilgametė bibliotekos direktorė A. Januševičienė. Su praėjusiais metais visada atsisveikiname kalėdinėje popietėje. Ir taip šaunu būna prisiminti vaikystę, jaunystę, lietuviškus papročius.

Gruodį pabuvojome silpnaregių muzikinėje popietėje, skirtoje dainininkui S. Povilaičiui.

Jau žengia paskutinis žiemos mėnuo. Džiaugiamės žiemos renginiais. Z. Zakienė paruošė puikų Mūzos Rubackytės kūrybos pristatymą (pagal knygą „Gimusi po fortepionu“). Skambėjo Zenonos atliekami Bethoveno kūriniai: XIV simfonijos pirma dalis „Elizė“.

Dalyvavome bibliotekos renginiuose V. M. Putino skaitiniai „Mėnesiai“, kuriame eilėraščius skaitė bibliotekos ir „Beržės“ moterys, parodose „Eglutės žaislai“, aplankėme menininkės iš Panevėžio A. Šimoliūnienės paveikslų parodą, edukaciniuose užsiėmimuose.

Ieškome ir naujų darbo formų. Vasario 14-ajai vyksiančiame renginyje Lietuvių kalbos dienoms paminėti pasitikrinsime savo žinias. Ruošiamės protmūšiui apie Radviliškio miestą ir rajoną. Mus domina kraštiečių J. Marcinkevičiaus, J. Česnulevičiaus, G. Lukšaitės ir kitų poetų kūryba. Visada maloniai nuteikia G. Jurėnienės, S. ir S. Kilbauskų, A. Krikštano informacija apie perskaitytas knygas, įdomius straipsnius spaudoje. Teorinius pranešimus papildo bibliotekininkės V. Šiaudvytienės paruoštos knygų parodos, pasirinkta filmuota medžiaga įvairiomis temomis.

Džiaugiamės, kai užsiėmimuose gimsta diskusijos. Gera, kai po užsiėmimų grįžtame praturtėję žiniomis, praplėtę akiratį. Tada suvokiame, kad knygos – mūsų ištikimos bičiulės.

Klubo „Beržė“ pirmininkė J. Kaučikienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE