NULL

Kodėl hemorojaus operacija taip gąsdina pacientus?

Kankina hemorojus? Nebijokite, šiuolaikinė medicina siūlo efektyvių gydymo metodų, kurie padeda įveikti šią problemą ir atsikratyti nemalonių bei gyvenimo kokybei kenkiančių simptomų. Deja, daugelis pacientų vis dar dvejoja ir delsia kreiptis pagalbos į medicinos specialistus – gajus mitas, kad hemorojaus operacija yra labai skausminga ir sudėtinga.

Ko bijo pacientai?

Viena labiausiai motyvuojančių atsisakyti gydymo baimių pacientams yra skausmas. Vyrauja įsitikinimas, kad hemorojaus operacija ir gydymas apskritai sukelia didelius skausmus, yra nemalonus ir lydimas diskomforto. Iš tikrųjų kai kuriais atvejais šiek tiek skausmo gali tekti išvengti, tačiau prisiminkite, kad gyvendami su hemorojumi su šiuo skausmu jau susiduriate… kasdien. Skausmas sukelia įtampą, diskomfortą, verčia atsisakyti mėgstamų veiklų, sporto ir kt. Ar tikrai verta kentėti užuot pasirinkus efektyvų šiuolaikinį gydymą?

Kaip atliekama hemorojaus operacija?

Hemorojaus operacija anksčiau būdavo skiriama kaip paskutinė priemonė, nes tai intervencinė procedūra. Galvodami apie tai daugelis pacientų net nepasidomi, o šiuolaikinė medicina toli pažengė į priekį. Šiandien hemorojaus operacija yra atliekama naudojant specialius lazerius, kurie užtikrina tikslumą, greitai gijimo procesą ir minimalią intervenciją. Hemorojaus operacija nebėra paskutinė priemonė – tai efektyvus gydymo metodas, leidžiantis pacientams greitai susigrąžinti gyvenimo kokybę.

Šiuolaikinės hemorojaus operacijos lazeriu trunka tik apie pusę valandos. Pacientams prieš operaciją yra būtina gydytojo proktologo apžiūra, jei būtina, jis skiria reikalingus tyrimus. Operacijos metu, priklausomai nuo paciento būklės ir operacijos sudėtingumo, gali būti naudojama vietinė, dalinė ar bendroji nejautra, tad pacientai skausmo visiškai nejaučia. Hemorojiniai mazgai yra pašalinami tiksliai ir nepažeidžiant aplinkinių audinių, procedūra yra minimaliai intervencinė, tad nelieka žaizdų, o gijimas yra itin greitas.

Hemorojaus gydymas be skausmo

Su hemorojumi susiduriantys pacientai gerai žino, kas yra skausmas, nes jis dažniausiai pasireiškia kasdien. Deja, būtent skausmas yra pagrindinė kliūtis imtis gydymo, tačiau verta žinoti, kad modernūs gydymo metodai yra neskausmingi ir nesukelia didelio diskomforto. Tiek hemorojaus gydymas žiedais, tiek hemorojaus operacija lazeriu yra efektyvūs metodai, užtikrinantys puikius rezultatus. O pacientams nereikia ilgai kankintis ar kęsti nemalonių simptomų.

Jei kalbėsime apie tai, koks gydymas sukelia mažiausiai skausmo, tai neabejotinai bus operacija lazeriu. Jos metu naudojamas nuskausminimas, o pooperaciniu laikotarpiu daugelis pacientų skausmo nejaučia. Be to, kai nelieka žaizdų ir audinių pažeidimų, pacientams nereikia kęsti diskomforto.

Nuo hemorojaus kenčiantys pacientai vaistinėse gali rasti įvairių skausmą malšinančių priemonių: tepalų, žvakučių, vaistų. Vis dėlto ilgalaikėje perspektyvoje tai nėra tinkamas sprendimas, nes tepalus nuolat vartoti nepatogu, o vaistai kenkia vidaus organams. Apskritai, vaistiniais preparatais gydomas ne hemorojus, o jo simptomai. Hemorojaus operacija pašalina pačią problemą, o naudojant lazerį yra greita ir neskausminga, tad tai puikus būdas pasirūpinti savo sveikata.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE