NULL

Dalykai, kuriuos būtina žinoti prieš šalinant plaukus lazeriu

Svajojate apie lygią odą be plaukelių? Tai gali būti paprasta, jei pradėsite lazerinės depiliacijos kursą. Suprantama, kad prieš naują procedūrą kyla įvairių klausimų. Susipažinkite su svarbiausiais aspektais. Žinojimas įneš ramybės ir galėsite nuspręsti, ar pradėti šią kelionę.

Kiek reikia procedūrų? Lazerinės depiliacijos kursas trunka vidutiniškai nuo 8 iki 12 procedūrų, kurios atliekamos kas 4–8 savaites. Kodėl tiek? Mūsų kūno plaukai pereina tris augimo etapus: anageno, katageno ir telogeno ciklus. Kiekviena intervalo trukmė yra unikali konkrečiai gydomai sričiai. Lazeriai efektyviai naikina plauko folikulą tik anageno fazėje, tai yra, kai plaukai aktyviai auga. Norint pašalinti plaukelius taip, kad jie nebeataugtų, reikia atlikti nuo 8 iki 12 procedūrų. Laikotarpis tarp susitikimų leidžia plaukams pereiti į aktyvaus augimo fazę, kad plaukų šalinimo lazeris juos veiksmingai sunaikintų.

Kokia vienos procedūros trukmė? Lazerinė depiliacija modernia įranga trunka išties trumpai: nuo kelių sekundžių veido srityje, iki pusvalandžio šalinant plaukus nuo kojų. Taip, procedūros greitos, bet labai svarbu jų nepraleisti, jei tikrai norite ilgam laikui pašalinti plaukus. Efektą matysite jau po pirmųjų kelių vizitų, bet netęsiant procedūrų jie tiesiog ataugs.

Venkite saulės ir savaiminio įdegio. Lazerinė depiliacija nėra rekomenduojama vasarą, nes gali susiformuoti pigmentinių dėmių, jei neatidžiai tepsitės SPF kremu. Jei vykote atostogų į šiltus kraštus ir nudegėte, taip pat bent dviem savaitėms atidėkite lazerio procedūrą. Pavasarį ar rudenį irgi gauname saulės spindulių, todėl net tokiu metų laiku reikia naudoti SPF apsaugą, jei atliekate lazerines procedūras. Tai ne tik prevencija nuo pigmentinių dėmių, bet ir odos senėjimo. Likus kelioms savaitėms iki procedūrų lazeriu taip pat nenaudokite savaiminio įdegio priemonių ir nesilankykite soliariume.

Ateikite švaria ir nuskusta oda. Gal ir akivaizdu, bet pakartoti nepakenks. Į depiliacijos vizitą atvykite švaria oda, nenaudokite tą dieną jokių losjonų, kremų. Kūno oda taip pat turi būti nuskusta. Veido zonos galima neskusti. Neaplikuokite makiažo ten, kur ją veiks lazeris. Kremai ar makiažo priemonės gali sureaguoti su lazerio skleidžiama šviesa, nudeginti odą ir palikti dėmes.

Rūgštys, pilingai ir kitos procedūros. Ar lazeris suderinamas su kitomis grožio procedūromis? Taip, bet turite palaukti dvi savaites tarp procedūrų. Tai galioja cheminiams pilingams, retinoliams, procedūroms su rūgštimis. Užpildai, botulino toksino injekcijos taip pat turėtų būti atliekamos praėjus 14 dienų nuo lazerio veikimo.

Kaip depiliuotis tarp procedūrų? Galite tik skusti arba kirpti plaukus. Nepeškite, neraukite plaukų, nenaudokite depiliacinių kremų, nes lazeris negebės efektyviai šalinti plaukų, jei jie bus be folikulų.

Ar tinka jautriai odai? Odos jautrumas neturėtų būti priežastis vengti lazerinės depiliacijos. Praneškite lazerinės estetikos specialistui apie odos jautrumą, jis pirmiausia ištestuos lazerį mažame plote. Jautriems pacientams gali prireikti sumažinti lazerio energiją, ypač per pirmuosius kartus, kai plaukų tankis yra didesnis.

Kaip elgtis po procedūros? Venkite saulės, dėvėkite laisvus drabužius, kad išvengtumėte dirginimo, kurį sukelia ankšti ir aptempti rūbai. Odos paraudimas praeis natūraliai per kelias valandas. Jei jaučiate diskomfortą, patepkite specialisto rekomenduotu tepalu, galite uždėti ledo.

Ar skauda? Skausmo slenkstis kiekvienam pacientui skirtingas. Vieni ypač jautrūs, kiti mažiau. Skiriasi ir kūno vietų jautrumas lazerio šviesai dėl jos plonumo. Bikinį, veidą depiliuoti yra skausmingiau nei, pavyzdžiui, kojas. Tačiau skausmas toleruojamas, ypač, kai įrenginys veikia su odą vėsinančia sistema.

Kada negalima šalinti plaukų lazerių? Jei esate nėščia, procedūra neatliekama. Jei nustatyta psoriazė, baltmė, sergate pūsleline, lazeris nerekomenduojamas. Procedūra taip pat netinkama, jei diagnozuota epilepsija. Prieš pradėdami lazerinės depiliacijos kursą būtinai praneškite apie vartojamus vaistus. Jei gydote galvos plaukų slinkimą vaistais ar preparatais, verčiau atidėkite apsilankymus klinikoje.

Tai svarbiausi dalykai, kuriuos turite žinoti apie plaukų šalinimą lazeriu. Žinoma, nepamirškite išsirinkti kvalifikuoto specialisto, kuris dirba su nauja ir saugia įranga. Lazerių yra visokių. Radus geriausią efektas bus toks, kokio laukiate.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE