NULL

Palaikų kremavimas, kas vyksta krematoriume?

Gali būti sunku priimti svarbų sprendimą dėl proceso, kurio nesuprantate, dėl to svarbu pasidomėti kremavimu. Nors galbūt nežinote tikslių tradicinių laidojimo detalių, nesunku įsivaizduoti, kas vyksta. Tai nebūtinai tinka kremavimo procesui. Nepaisant to, kiek ilgai ši praktika egzistuoja (apie 2000 metų!), tai gali būti šiek tiek paslaptingas momentas. Taip yra todėl, kad dauguma žmonių niekada nemato, kas yra užkulisiuose. Supratimas, kaip kremavimas veikia, gali padėti sumažinti nerimą, kurį daugelis žmonių jaučia dėl kremavimo proceso. „Gedulas“ įmonė teikia visas palaikų kremavimo paslaugas.

Ką verta žinoti apie palaikų kremavimą?

Šiuolaikiniuose krematoriuose naudojamos pramoninės krosnys, skirtos tik kremavimui. Procesas trunka apie 2-3 valandas. Pakeliui krematoriumas pasirūpins, kad vyktų tinkamas mirusiojo identifikavimas, kad jis yra saugus. Su mirusiuoju elgiamasi atsargiai ir pagarbiai. Daugelis patalpų leidžia mirusiojo šeimai stebėti kremavimą. Vietos dažnai yra ribotos, todėl geriausia pasiteirauti kremavimo įstaigoje, kad sužinotumėte, kiek žmonių gali dalyvauti. Kremavimas sumažina kūną iki pagrindinių elementų per procesą, kurio metu jis veikiamas atviros liepsnos, intensyvaus karščio ir garavimo. Tai vyksta specialiai suprojektuotoje krosnyje, vadinamoje kremavimo kamera arba retorta. Daugeliui krematoriumų reikalingas konteineris kūnui, pavyzdžiui, kremavimui tinkamas karstas arba standus kartoninis konteineris, urna. Kremuoti palaikai paprastai vadinami „pelenais“, tačiau iš tikrųjų juos daugiausia sudaro kaulų fragmentai. Svarbu pripažinti, kad kremuoti kūno palaikai yra maišomi su bet kokiais likučiais ir kitais atsitiktiniais deginimo šalutiniais produktais. Kremuojant susidaro 3–9 kilogramai palaikų. Tikslus kiekis priklauso nuo kūno dydžio ir krematoriuje naudojamo proceso.

Kaip prieš kremavimą atpažįstamas kūnas ir kokios apsaugos priemonės taikomos siekiant įsitikinti, kad tai jūsų mylimasis?

Siekiant užtikrinti, kad jūsų mylimojo palaikai būtų tinkamai tvarkomi, patikimuose krematoriuose taikomos griežtos procedūros. Pirmas žingsnis – įsitikinti, kad jie turi leidimą pasirūpinti kremavimu. Identifikavimo taisyklės skiriasi priklausomai nuo valstijos. Daugeliu atvejų jūs užpildote dokumentus, kurie suteikia krematoriui jūsų įgaliojimą. Formoje taip pat bus prašoma informacijos, pavyzdžiui, kas paims palaikus ir kokio tipo konteinerį naudoti. Jūsų naudojama priemonė apibrėžia konkrečias identifikavimo procedūras, pagrįstas pramonės rekomendacijomis. Įprasta tapatybės nustatymo procedūra apima šeimos nario tapatybės patvirtinimą. Tada ant kūno uždedama metalinė ID žyma. Tai išliks viso proceso metu. Po kremavimo su palaikais uždedama identifikavimo etiketė.

Kaip kūnas paruošiamas kremavimui?

Paprastai prieš atpažinimą kūnas išmaudomas, išvalomas ir aprengiamas. Balzamavimas nevykdomas, nebent turite viešą peržiūrą arba to paprašote. Taip pat pašalinami medicininiai prietaisai ir protezai, kurie yra mechaniniai arba su baterijomis, kad būtų išvengta reakcijos kremavimo proceso metu. Tokie elementai kaip kaiščiai, varžtai ir jungtys lieka savo vietose. Medicinos prietaisų perdirbimo politika įvairiose įstaigose skiriasi, tačiau prietaisai jokiu būdu nenaudojami pakartotinai. Jie išardomi, išlydomi arba išmetami kitu atsakingu būdu.

Koks konteineris naudojamas kremuotiems palaikams?

Sumalus pelenai dedami į plastikinį maišelį. Maišelis dedamas į urną, kurią suteikia šeima, arba į laikiną konteinerį. Urna ar konteineris su pelenais grąžinami šeimai. Tiek kremavimas, tiek laidojimas žemėje apima procesus, kurie veikia kūną. Apsispręsti, kas tinka jums ar jūsų mylimam žmogui, priklauso nuo daugelio veiksnių. Reikėtų atsižvelgti į išlaidas, religinius įsitikinimus ir šeimos tradicijas. Galų gale, tik jūs galite nuspręsti, kas tinka jūsų aplinkybėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE