NULL

Nauji automobiliai – ekonomiškas sprendimas

Daugelis vairuotojų, vairuojančių dešimtmetį ar daugiau skaičiuojančius automobilius, teigia, kad nauji automobiliai kainuoja labai brangiai. Vis dėlto tai mitas, kuriuo neverta tikėti. Paskaičiuokime drauge ir patys suvoksite, kad naujo automobilio pirkimas yra apdairus ir ekonomiškas sprendimas, ilgalaikėje perspektyvoje kainuojantis pigiau.

Nauji automobiliai dažniausiai perkami lizingu

Pradėkime nuo to, kad perkant naują automobilį nebūtina turėti kišenėje pluošto pinigų – daugelis vairuotojų naudojasi lizingo galimybe. Tai labai patogu, nes už automobilį mokama dalimis ir įmokos neapsunkina finansiškai.

Be to, nauji automobiliai kainuoja ne tik jau ir daug – viskas priklauso nuo markės, modelio ir pasirinktos komplektacijos. Paprastai pradiniam įnašui, perkant populiariausius šalyje modelius, pakanka kelių tūkstančių eurų, o naudotų automobilių rinkoje už tokią sumą galima įsigyti tik abejotinos techninės būklės transporto priemonę, į kurią teks daug investuoti.

Garantija apsaugo nuo netikėtumų

Nauji automobiliai yra parduodami su gamintojo garantija, kuri apsaugo nuo įvairių gedimų ir netikėtų išlaidų automobilio remontui. Priklausomai nuo gamintojo, garantija gali trūkti kelerius metus, o jei jos metu automobilis sugenda, tai jis ne tik yra taisomas nemokamai, bet ir pakeičiamas pakaitiniu.

Garantija apima visas esmines dalis ir sistemas, išskyrus tai, kas susidėvi. Taigi, garantiniu laikotarpiu vairuotojams patiems reikės laiku pasirūpinti padangų keitimu, tepalais ir filtrais. Tai nereikalauja daug investicijų, pavyzdžiui, tepalų keitimas autoservise kainuoja apie šimtą eurų, priklausomai nuo automobilio markės ir modelio.

Kuro ekonomija

Negalima paneigti, kad nauji automobiliai važiuoja daug ekonomiškiau. Jų kuro sąnaudos yra daug mažesnės ir visai nesvarbu, kokią kuro rūšį pasirinksite: benziną, dyzeliną, dujas ar elektrą. Pigios kelionės ilgainiui sutaupo daugybę pinigų, o kuro ekonomijos skirtumas, palyginti su senu automobiliu, gali skirtis net kelis kartus. Pavyzdžiui, galingesnio variklio automobiliai, pagaminti prieš dešimtmetį, dažnai viršija dešimties litrų šimtų kilometrų ribą, o nauji nedideli miesto automobiliai šimtą kilometrų gali įveikti vos su 3-4 litrais dyzelio.

Nauji automobiliai – draugiškesni gamtai

Automobilių pramonė toli pažengė ir nuolat tobulėja. Ieškoma įvairių sprendimų ne tik kaip sumažinti degalų suvartojimą, bet ir kaip sumažinti aplinkos taršą. Ir automobilius kuriantiems inžinieriams tikrai neblogai sekasi, nes pasiekta įspūdingų rezultatų.

Vis dėlto vairuotojams dažnai rūpi ne tik ekologija, bet ir ekonomija. O šie du parametrai yra glaudžiai susiję tarpusavyje: kuo mažiau kuro sunaudojama, tuo mažiau išmetama teršalų, o patvaresnės dalys reiškia retesnį remontą, taigi, mažiau atliekų.

Be to, šiek tiek sutaupyti galima ir automobilio registracijos metu. Registruojant senus taršius automobilius teks mokėti ne vieną šimtą eurų, o nauji automobiliai yra daug draugiškesni aplinkai, todėl ir taršos mokestis už juos gerokai mažesnis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE