NULL

Linas ir Tencel audiniai. Ką apie juos turėtume žinoti?

Linas yra viena iš seniausių audinių rūšių pasaulyje, o štai Tencel audiniai, priešingai nei lininiai audiniai, yra pakankamai neseniai sukurti naujos kartos audiniai. Šios medžiagos savo techninėmis savybėmis nėra visiškai tapačios, nors panašumų, žinoma, galima rasti.

Lino ir Tencel audiniai – natūralūs pluoštai siuvimo projektams

Lino bei Tencel audiniai yra gaminami iš augalinės kilmės žaliavų. Linas, kaip žinia, yra gaminamas iš augalo, žinomo tokiu pat pavadinimu, kaip ir pats audinys, t y., lino, o štai Tencel audiniai yra gaminami iš eukaliptų. Tiek linas, tiek Tencel audiniai yra patvarūs, tvarūs ir, žinoma, ekologiški.

Ką turėtumėte žinoti apie lino audinius?

Lino audiniai gali būti gaminami iš 100 proc. lino arba audžiami kartu su kitais natūraliais, dirbtiniais arba sintetiniais pluoštais, tokiais kaip medvilnė, viskozė bei elastanas. Pastarieji audiniai dažniausiai yra vadinami puslininiais audiniais.

Kalbant apie lininius audinius ir jų privalumus, pradėsime nuo fakto, apie kurį, palyginus, labai mažai kalbama. Lininiai audiniai, kaip jau buvo minėta, yra itin ekologiški. Be to, šio tipo audiniai taip pat pelnytai gali būti vadinami beatliekiu produktu, kuris neturi jokio neigiamo poveikio nei aplinkai, nei žmogaus organizmui.

Kitas svarbus faktas, kurį turėtumėte žinoti apie lino audinius, yra tas, kad šie audiniai yra idealus pasirinkimas, kai siekiama išsirinkti audinį, gebantį sudaryti geriausią įmanoma mikroklimatą žmogaus odai. Lininiai audiniai taip pat yra labai laidūs orui, gebantys sugerti prakaitą, drėgmę, palaikantys vienodą kūno temperatūrą bei itin tinkantys alergiškiems žmonėms.

Ilgaamžiškasis linas yra atsparus trinčiai, statiniam elektros krūviui, todėl yra pakankamai praktiškas audinys, nors, kaip žinia, ir labai glamžus.

Kokiems siuvimo projektams yra naudojamas linas?

Lino panaudojimas yra tikrai platus. Iš šio audinio yra siuvami įvairūs rūbai, įskaitant apsauginius drabužius kosmonautams, taip pat įvairūs aksesuarai, stalo dangalai, užuolaidos, patalynės komplektai ir daugelis kitų gaminių.

Ką turėtumėte žinoti apie Tencel audinius?

Naujos kartos audiniai yra tikras išsigelbėjimas alergiškiems žmonėms. Tencel audiniai visiškai nedirgina odos, todėl dažnai yra pasirenkami žmonių, sergančių žvyneline arba dermatitu. Kaip ir linas, Tencel audiniai puikiai praleidžia orą, sugeria bei išgarina drėgmę. Šis ekologiškas audinys yra visiškai tvarus, ilgaamžis bei patvarus. Tencel audiniai, kaip ir prabangusis šilkas, puikiai krenta, yra atsparūs dilimui ir, žinoma, nėra reiklūs priežiūrai.

Kokiems siuvimo projektams yra naudojami Tencel audiniai?

Tencel audinių, kaip ir prieš tai aptartų lininių audinių, panaudojimas yra labai platus. Šios rūšies audiniai puikiai tinka įvairių rūbų, patalynės komplektų, rankšluosčių ir kitų tekstilės gaminių siuvimui. Tencel audiniai taip pat plačiai yra naudojami interjero dekoravimo bei baldų apdailos srityje.

Lino bei Tencel audinius gera kaina net neišeinant iš namų galima įsigyti čia, t. y. internetinėje parduotuvėje have.lt.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE