Kaip tinkamai valyti plastikinius langus?

Namo langų priežiūra yra viena iš daugelio svarbių dalykų, kad jūsų namai būtų geros būklės. Tinkamai prižiūrimi langai ne tik saugo jūsų namų išvaizdą, bet ir gali padidinti perpardavimo vertę. Prastos kokybės langai su įtrūkimais ir nesandarumais gali žymiai padidinti energijos suvartojimą, ypač žiemos ir vasaros mėnesiais. Tačiau, jei jūsų namų langai bus švarūs ir sandarūs, galite sutaupyti elektros sąskaitas ir pagerinti darbo sąlygas. Tinkama langų priežiūra neužima daug jūsų laiko, taip pat nereikia ir daug pinigų. Jei niekada anksčiau neatlikote jokių langų priežiūros darbų, pateikiama keletas patarimų, kaip pagerinti savo langų išvaizdą ir būklę.

Kaip dažnai reikia valyti langus?

Daugelis žmonių nežino, kad langų valymas kas mėnesį gali padėti išlaikyti jūsų langus gražius ir taip bus juos lengviau prižiūrėti. Langai dažniausiai laikomi savaime suprantamu dalyku, o namų savininkai jų nevalo reguliariai ir kruopščiai. Norėdami pradėti šį procesą, pirmiausia pradėkite nuo langų valymo, kurie paprastai yra uždengti šešėliais, užuolaidomis, žaliuzėmis. Paprastai tai yra mažiausiai prižiūrimi langai, nes jie yra uždengti. Tada galite pradėti tikrinti langus, kurie labiau pastebimi, tikrinkite ar nėra šiukšlių ant palangės ir pirštų atspaudų ant stiklo. Prieš pradėdami valyti langą, atkreipkite dėmesį, kur yra daugiausia nešvarumų. Taip pat būtinai apžiūrėkite stiklą, ar nėra ankstyvų įtrūkimų požymių. Jei jūsų lango stiklas sulaužytas arba pažeistas, geriausia būtų jį nedelsiant pakeisti. Dažnai paprasčiau ir pigiau pakeisti stiklo paketą, o ne visą langą. Jums gali padėti langaiplastikiniai.lt/. Jei jūsų langai yra labai naudojami, jums gali tekti valyti langus kas savaitę. Priklausomai nuo jūsų namų ūkio, galite neplauti mėnesį ar du. Taip pat turėkite omenyje, jei gyvenate netoli greitkelio ar pramoninės zonos, tokiu atveju jums gali prireikti dažniau valyti langus.

Kaip tinkamai valyti langus?

Atsižvelgiant į aplinkybes, yra keletas būdų, kaip išvalyti langus. Jei langai yra šiek tiek nešvarūs, purkškite valiklį lygiu sluoksniu ant viso lango. Tada švelniai nuvalykite minkštu ir nepūkuotu skudurėliu, pavyzdžiui, zomša. Labai suteptus stiklo langus nuvalykite šiltu vandeniu ir keliais lašais švelnaus indų ploviklio. Užtepkite šį tirpalą ant lango naudodami švarią, minkštą kempinę, sutelkdami dėmesį į sunkiai pašalinamas dėmes. Po valymo nuplaukite stiklą paprastu vandeniu. Lango rėmo valymas yra dažnai nepastebima ir pamirštama priežiūros dalis. Dauguma žmonių koncentruojasi tik į stiklo valymą, nes būtent tai žmonės mato dažniausiai. Tačiau reikia atsiminti, kad lango rėmas yra tai, kas palaiko stiklą ir sudaro sandarumą uždarius langą. Norėdami išvalyti lango rėmą, pirmiausia nusiurbkite nešvarumus ar voratinklius tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Tada kempinėle ir universaliu valikliu nuvalykite visą matomą rėmą. Išoriniam rėmui galima naudoti švelnų šepetėlį, kad pašalintumėte nešvarumus ir paukščių išmatas. O jei turite dvigubai pakabintus langus, būtinai pasinaudokite palenkimo funkcija, kad būtų lengviau valyti.

Kur dažnai kaupiasi nešvarumai?

Daugeliui žmonių dažnai kyla problemų atidarant ir uždarant langus. Taip nutinka dažnai, kai kaupiasi šiukšlės, o po to įstringa lango ir rėmo užkampiuose ir plyšiuose. Kad išvengtumėte šio nusivylimo, dažnai siurbkite lango takelį ir nuvalykite jį švelniu plovikliu. Išvenkite netvarkos ir pasirūpinkite gera langų būkle kiekvieną mėnesį, nes juk švara svarbiausia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE