NULL

Kaip suorganizuoti krovinio gabenimą jūriniu konteineriu?

Pakrovimo galimybės konteinerių gabenimą jūra paverčia vienu iš dažniausiai pasirenkamų krovinių gabenimo būdų. Jis vykdomas naudojant konteinerinius laivus – specialius laivus, pritaikytus tik konteineriams vežti. Kartu su jų plitimu transporte ir technologinėje pažangoje didėjo ir konteinerinių laivų dydžiai ir matmenys.

Išskirsime šiuos gabenimo jūra privalumus

Saugumas: konteineris yra vienas saugiausių krovinių gabenimo būdų. Taip yra dėl to, kad šis konteineris pagamintas iš atsparios medžiagos, kurios funkcija yra užtikrinti saugų, neliečiamą ir greitą krovinių gabenimą. Tai reiškia, kad naudojant konteinerius krovinio praradimo ir sugadinimo tikimybė yra daug mažesnė.

Universalumas: konteineriai gali būti naudojami ne tik pramoniniams produktams gabenti, bet ir biriems produktams, įskaitant tokius maisto produktus kaip cukrus ir soja, gabenti. Kiekvienas konteineris yra nepriklausomas krovinių vienetas, kurio matmenys atitinka tarptautinius standartus.

Kaip organizuojamas krovinių gabenimas jūra?

Konteinerių gabenimas jūra yra sudėtingas darbas, kurį reikia tinkamai suplanuoti ir organizuoti. Yra tiek daug problemų, kurias reikia išspręsti ir nesuklysti, todėl verta šią užduotį patikėti jūrų krovinių gabenimo specialistams. Jie ne tik parinks tinkamą konteinerį ir nustatys optimalų transportavimo maršrutą, bet ir susitars dėl patrauklios kainos su laivų savininkais.

Patikimas vežėjas pasirūpins visomis procedūromis ir užtikrins, kad krovinys turėtų reikiamus dokumentus. Dėl to muitinės formalumų atlikimas bus tik formalumas. Jis taip pat užtikrins, kad krovinys būtų tinkamai pritvirtintas, ir nuolat stebės transportavimo proceso etapus.

Konteinerių gabenimas jūra gali būti vykdomas dviem variantais:

  • pilnas konteineris (FCL) – tuomet visą konteinerio erdvę užima vieno siuntėjo krovinys. Tokiu būdu gabenami ir standartiniai, ir nestandartiniai kroviniai,
  • dalinis krovinys (LCL) – šioje situacijoje konteinerio erdvė yra padalinta tarp skirtingų siuntėjų, o tai leidžia sumažinti transporto išlaidas.

Kokį variantą pasirenka verslininkas, priklauso nuo jo individualių poreikių. Ne visada krovinys yra pakankamai didelis, kad viso konteinerio nuoma būtų pelninga. Tuomet geriau rinktis grupinį transportą. Jos kaina proporcingai paskirstoma visiems užsakovams. Transporte yra įvairių tipų konteinerių. Dažniausiai jie klasifikuojami pagal matmenis, pateiktus imperijos vienetais (pėdomis).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE