Skanumynų siūlė Helovyno persirengėliai.   Sigito Mikučio nuotr.

Legendomis apipinta „Moliūgų naktis“ Šeduvoje nepaliko abejingų

Šeduvos miesto bendruomenė padedant profesionalams įgyvendino projektą „Legendų keliais“, kuriuo buvo sukurtas edukacinis kultūrinio pažinimo išplėstinės realybės 3D dėlionės po atviru dangumi maršrutas. Tad šeštadienio rytą nepabūgę lietaus į Šeduvos miesto aikštę rinkosi komandos, pasiruošusios išmėginti maršrutą, kurį sudaro 7 vietos ir objektai, turintys istorinę, meninę, kultūrinę vertes.

Parsisiuntusios žaidimo mobiliąją programą į savo telefonus iš nemokamos parduotuvės „Google Play“, startavo 9 komandos. Greičiausiai maršrutą, per 1 valandą 12 minučių, įveikė komanda „Lesickai“ iš Minaičių. Gausiausia dalyvių komanda buvo „Šeduviukai“, į kurią susibūrė Šeduvos gimnazijos mokiniai. Geriausiai renginio tematiką atspindėjo komanda „Raganiukai“, ne tik išsidažę veidukus, užsidėję raganiukių skrybėles, bet kaip dera tikrai raganai maršrutą skubėjo įveikti ant šluotų.

Kiekviename punkte dalyvių laukė Radviliškio rajono mokinių nupiešti ir animuoti legendų personažai. Toks maršrutas – naujiena ne tik Radviliškio rajone, bet ir visame Šiaulių regione. Nespėjote jo išmėginti šeštadienį, nesusiminkite, kai tik saulė šviečia ar nuotaika gera, parsisiųskite programėlę „Legendų keliais“ ir keliaudami pažinkite Šeduvą.

Vakarinėje renginio dalyje Šeduvos miesto bendruomenė bei Šeduvos kultūros ir amatų centras surengė puikų koncertą, kuriame gerą nuotaiką skleidė, šmaikštavo ir savo balsais kerėjo vienintelė profesionali vyrų a cappella grupė Lietuvoje „Quorum“ bei mušamųjų instrumentų grupė „Ritmas kitaip“.

Legendas sekė, burtus skleidė Šiaulių dramos teatro aktoriai, įkūniję raganą ir pinčiuką, prie kurių katilo vis būriavosi eilės. Šviesų projekcijos, vaikų piešinių paroda „Legendų ir padavimų personažai“ ant pastatų sienų, skaptuotų moliūgų paroda kūrė mistinę atmosferą.

Renginys susilaukė didelio susidomėjimo, aikštė buvo pilna besišypsančių tiek mažų, tie didelių lankytojų, atvykusių iš Šiaulių, Panevėžio ir kitų aplinkinių rajonų.

✍️Visus vaikų piešinių „Legendų ir padavimų personažai“ originalus galėsite apžiūrėti Šeduvos kultūros ir amatų centro mažojoje galerijoje iki lapkričio 29 dienomis.

Parengta pagal Šeduvos kultūros ir amatų centro informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE