NULL

Beržiečius domina temų įvairovė

Knygų bičiulių klubo „Beržė“ nariai savo renginius planuoja atsižvelgdami į jubiliejinius renginius ir įžymiąsias datas mūsų šalyje. Antrasis užsiėmimas užsitęsė kiek ilgiau nei paprastai, nes ėmėmės dviejų temų: „Naujausi leidiniai apie V. Mykolaitį Putiną“ ir „Pokalbiai, nuomonės apie krepšinį (Lietuvos krepšiniui – 100)“. Pranešėjai: A. Krikštanas, R. Jurėnas ir P. Dabašinskas.

Alfredas pristatė knygas: J. Lankutis. V. M. Putino kūryba, Myk. Putinas „Dienoraštis (1938-1945).

V. M. Putinas – rašytojas, kunigas, universiteto profesorius. Gimė Prienų rajone, mokėsi Seinų seminarijoje, Peterburgo seminarijoje, Miunchene, Italijoje. Jo įžymiausias romanas „Altorių šešėlyje“ buvo vertinamas gana įvairiai. Vieni jį gyrė, kiti – smerkė.

Didelė klaida sutapatinti Liudą Vasarį su pačiu rašytoju. Atsisakęs kunigystės, jis sukūrė šeimą ir santuoką įregistravo Rygoje. Dramos, poezija, poemos – tai knygos, kurios buvo sutalpintos į 10 tomų. Sovietmečiu dirbo Kaune, Vilniuje, buvo lietuvių literatūros instituto direktoriumi.

Lektorius ir N. Nėjienė paskaitė rašytojo eilėraščių.

Povilas ir Romas pasidalijo mintimis ir žiniomis apie Lietuvos krepšinį. Romas kolekcionuoja medalius Lietuvos krepšininkams, tad visi susidomėję apžiūrinėjome jo kolekciją.

Maloniai nustebino S. Žibienė prisipažinusi, kad jaunystėje žaidė krepšinį, o jos treneriu buvo V. Bimba.

Kadangi klausytojos daugiausia buvo moterys, tai vyrai atsakė į pateiktus klausimus. Abejingų šių metų Europos krepšinio čempionatui nebuvo. Vieni per daug nervinosi, kiti tikėjo lietuvaičių pergale, tik smerkiančių žaidėjus nebuvo.

Po užsiėmimo beržiečiai aplankė iš Šiaulėnų apylinkių surinktų „divonų ir abrūsų“ parodą bibliotekoje „Į audinių raštus įaustas gyvenimas“.

Z. Grigutavičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE