Atminimo žvakeles Ąžuoliukų alėjoje degė šios iniciatyvos puoselėtojai ir kiti neabejingi bei iniciatyvą palaikantys miestiečiai.

Radviliškyje prisiminti žuvusieji keliuose

Lapkričio 20 dieną Radviliškyje buvo minima Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti.

Eismo dalyvius kvietė būti atidžius keliuose

Šios dienos paminėjimas prasidėjo Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje, kurioje šv. Mišias aukojo parapijos klebonas Tadas Rudys, dar kartą kvietęs ir pėsčiuosius, ir kitus eismo dalyvius būti atidžius keliuose, kad kiekvieno kelionė „nesibaigtų keliuose užmigus amžinu miegu“.

Pasibaigus Mišioms, visi, kam rūpi gyventojų saugumas, susirinko Ąžuoliukų alėjoje, esančioje V. Landsbergio-Žemkalnio gatvėje, kurioje Radviliškio Lizdeikos gimnazijos mokinių šokiu „Atmintis šviesoje“ ir uždegtomis pirmomis žvakelėmis žuvusiesiems rajono keliuose buvo pradėtas atminimo renginys.

Radviliškio rajono viešosios bibliotekos atstovės skaitė Justino Marcinkevičiaus eiles.

Kartu su Radviliškio Švč. Mergelės Marijos gimimo parapijos klebonu Tadu Rudžiu susirinkusieji pasimeldė už žuvusiuosius rajono keliuose.

Žuvusiesiems atminti – nauji ąžuoliukai

Atminimo žvakeles Ąžuoliukų alėjoje degė šios iniciatyvos puoselėtojai – Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato ir Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, Radviliškio rajono greitosios medicinos pagalbos centro direktorė V. Jasiūnienė, Radviliškio rajono valdžios atstovai ir kiti neabejingi bei iniciatyvą palaikantys miestiečiai.

Renginio metu buvo pratęsta tradicija – už žuvusiuosius kelyje pasodinti ąžuoliukus.

Radviliškio rajono policijos komisariato viršininkas Linas Valius visus, dalyvavusius renginyje, kvietė kasdien važiuojant ar kitaip keliaujant tiek trumpus atstumus, tiek planuojant ilgesnes keliones, įvertinti eismo sąlygas, asmeninę būseną, pasirinkti saugų greitį ir laikytis Kelių eismo taisyklių.

Radviliškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai primena, kad gyvenimas neretai būna trapus ir dėl neatsakingo elgesio kelyje gali netikėtai nutrūkti, tad būtina saugoti save ir kitus kelyje.

Minima trečiąjį lapkričio sekmadienį

Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti minima trečiąjį lapkričio sekmadienį.

Pagrindinis šios dienos tikslas – solidarumo išreiškimas ir dvasinis palaikymas žmonių, kurie išgyvena netektis dėl keliuose prarastų savo šeimos narių, draugų ar pažįstamų.

Minint šią dieną, institucijų, besirūpinančių eismo saugumu, atstovai kreipiasi į visus eismo dalyvius, kviesdami dar kartą atkreipti kiekvieno dėmesį į asmeninę atsakomybę keliuose, į Kelių eismo taisyklių laikymąsi, į eismo kultūrą ir visomis išgalėmis siekti išvengti skaudžių netekčių, beprasmių aukų.

Parengta pagal Radviliškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnų informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE