Rimanto Benaičio nuotr.

Radviliškis suspindo Kalėdų šviesa

Nepabūgę žiemiškos žvarbos, į Aušros aikštę gruodžio 1-osios vakarą rinkosi radviliškiečiai. Čia iškilmingai įžiebta pagrindinė rajono eglė.

Šventinė nuotaika – nuo pat ryto

Šventinė nuotaika tvyrojo nuo pat ryto: jau buvo galima apžiūrėti miesto bei rajono įmonių ir įstaigų papuoštas eglutes tradicinėje eglučių alėjoje, miesto aikštėje vyko mugė, kurioje buvo galima įsigyti įvairių skanumynų, rankdarbių ir jaukių kalėdinių dovanėlių.

Nuo 10 valandos mieste pradėjo važinėti nuotaikingas kalėdomobilis, kuriuo buvo siūloma nuvykti prie Radviliškio miesto kultūros centro ir parvykti atgal, į Aušros aikštę.

Kelionės metu mažųjų laukė susitikimas su Kalėdų Seneliu jo rezidencijoje, Kalėdų paštas, piešimas ant veidukų, fotosesija.

Įžiebta kalėdinė eglė ir eglučių alėja

Jau sutemus, 16 valandą, Radviliškio miesto kultūros centre duris atvėrė Kalėdų Senelio rezidencija. Rezidencija veiks kiekvieną gruodžio ketvirtadienį Radviliškio miesto kultūros centre, pirmojo aukšto fojė, nuo 17 iki 18 valandos. Čia mažųjų lauks Kalėdų Senelis ir jo draugai, veiks kalėdinis paštas, veidukų dekoravimo kampelis. Vaikučiai galės piešti, žaisti, klausytis sekamų pasakų ir, žinoma, nusifotografuoti su Kalėdų Seneliu.

18 valandą Aušros aikštėje susirinkusiuosius linksmino Radviliškio miesto kultūros centro atlikėjai ir Radviliškio TV.

Po jų pasirodymo šventinės komandos – Kalėdų Senelio bei jo snieguolių, Radviliškio rajono savivaldybės mero V. Simelio ir Radviliškio miesto seniūnijos seniūno E. Mončausko ir renginio organizatorės, kultūros centro direktorės, I. Ginkevičienės – pastangomis sužibo Radviliškio miesto aikštė, tradicinė eglučių alėja ir pagrindinė rajono eglė.

Šventės pabaigoje dangų nušvietė įspūdingos lazerių šviesos, o publiką išjudino grupės DAR pasirodymas.

Startavo ir du šaunūs konkursai

Su pirmosios eglės Radviliškio rajone įžiebimu startavo ir du šaunūs Radviliškio turizmo ir informacijos centro organizuojami konkursai.

Žaidimas „Aš buvau eglučių įžiebimo šventėje“ kviečia visus, išsiilgusius šventinio šurmulio, gruodžio 1–9 dienomis dalyvauti keturiose rajono miestų ir miestelių eglių įžiebimo šventėse, vyksiančiose Radviliškyje, Šeduvoje, Baisogaloje ir Pakiršinyje. Šventėse reikės išsiaiškinti keturis žaidimo slaptažodžius (kiekvienoje po vieną) ir juos kartu su savo kontaktine informacija iki gruodžio 12 dienos atsiųsti elektroninio pašto adresu eglutesiziebimas@gmail.com.

Visą informaciją apie žaidimo sąlygas ir eglių įžiebimo šventes rasite Radviliškio turizmo informacijos centro svetainėje https://www.inforadviliskis.lt/kaledos/.

Žaidimas „Kalėdinis maršrutas“ kviečia aplankyti kuo daugiau rajono padabintų žaliaskarių, nusifotografuoti prie jų ir asmenukes bei savo kontaktinę informaciją iki gruodžio 26 dienos siųsti elektroniniu paštu kaledinismarsrutas@gmail.com. Informaciją apie žaidimo sąlygas rasite Radviliškio turizmo informacijos centro svetainėje https://www.inforadviliskis.lt/kaledos/.

Belaukiant Kalėdų – renginiai ir koncertai

Nors eglutės įžiebimo šventė jau baigėsi, tačiau dar visą gruodį ir maži, ir dideli radviliškiečiai bei miesto svečiai galės smagiai ir turiningai laukti Kalėdų.

Gruodžio 6 ir 13 dienomis 18 valandą miesto kultūros centre vyks kūrybinės dirbtuvės „Kuriu… Kalėdas“.

Gruodžio 7 dieną 17 valandą Radviliškio rajono savivaldybės viešojo bibliotekoje vyks susitikimas su kunigu Gintaru Joniku „Advento prasmė ir tradicijos“.

Radviliškio miesto Kultūros centras taip pat kviečia apsilankyti šventiniuose koncertuose.

Gruodžio 9 dieną 17 valandą vyks koncertas „Muzikiniai rudenys“. Koncertuos Šiaulių kamerinis orkestras „Camerata Solaris“ ir Radviliškio muzikos mokyklos auklėtiniai.

Gruodžio 10 dieną, šeštadienį, 15.30 valandą, Radviliškio Švč. Mergelės Marijos gimimo bažnyčioje širdis virpins miesto kultūros centro advento chorinės muzikos koncertas.

Gruodžio 22 dieną 19 valandą Radviliškio miesto kultūros centre vyks kultūros centro meno kolektyvų kalėdinis koncertas „Bon appetit!“. O gruodžio 23 dieną 18 valandą kultūros centre šventinį koncertų maratoną užbaigs Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ ir Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“.

Sporto renginiai išjudins ir mažą, ir didelį

Radviliškio sporto ir paslaugų centro organizuojami renginiai išjudins ir mažą, ir didelį.

Gruodžio 4 dieną 10 valandą visi kviečiami dalyvauti Sporto arenoje vyksiančiame stalo teniso turnyre „Kalėdinė taurė“, o gruodžio 22 dieną nuo 16 iki 20 valandos – kalėdiniame žaidimų vakare.

Taip pat kviečiame atvykti, stebėti ir aktyviai palaikyti vaikų futbolo ir krepšinio turnyrų dalyvius. Vaikų futbolo turnyras vyks gruodžio 11 dieną 10 valandą, o vaikų krepšinio turnyras – gruodžio 28 dieną 11 valandą Sporto arenoje.

Kvies kalėdiniai turgūs bei mugės

Nepamirškite apsilankyti ir advento bei kalėdiniuose turguose ir mugėse.

Gruodžio 10 dieną nuo 9 iki 13 valandos į Radviliškio miesto kultūros centrą visus kvies Šeškaturgis, Skaistaturgis ir Saldaturgis, o gruodžio 15–16 dienomis nuo 11 iki 20 valandos prie Dariaus ir Girėno g. 4, 6 gyvenamųjų namų šurmuliuos kalėdinė mugė.

Gruodžio 30 dieną 12 valandą Aušros aikštėje vyks Naujametinė popietė, o paskutinį metų vakarą, gruodžio 31 dieną 23 valandą visus kviesime į Naujųjų metų sutikimą.

Pasipuošusiu miestu ir kalėdinių eglučių alėja bus galima grožėtis iki pat Trijų Karalių. Kviečiame apsilankyti ir įjungti Kalėdas!

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE