NULL

Jeigu nenorite mokėti už šiukšlių išvežimą, pasirūpinkite pažymomis

Dėl elektros rinkos liberalizavimo Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui nebeprieinami duomenys apie elektros suvartojimą objektuose, todėl gyventojai, norintys pasinaudoti lengvata nemokėti rinkliavos už negyvenamą nekilnojamąjį turtą, turi savarankiškai Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui pateikti tai įrodančias pažymas.

Pokytis aktualus Šiaulių mieste bei Akmenės ir Radviliškio rajonuose esančių nenaudojamų būstų savininkams, kurie nesinaudojimą gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto objektu turi deklaruoti pateikdami pažymą iš elektros energijos tiekėjų, su kuriais yra sudarę elektros tiekimo sutartis. Neturintiems sutarties su elektros energijos tiekėju, reikalinga pažyma iš AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Gyvenamosios paskirties nekilnojamasis turtas laikomas nenaudojamu tada, kai objekte nėra deklaruotų asmenų ir nėra tuštinamas identifikuotas individualus konteineris, o sunaudotas elektros energijos kiekis (einamaisiais metais iki lapkričio 1 dienos, nuo 2022-01-01 iki 2022-11-01) neturi viršyti 100 kWh.

Pažymas reikia siųsti el. paštu rinkliava@sratc.lt arba pristatyti į Rinkliavos skyrių Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro administracijoje, adresu Pramonės g. 15-71, Šiauliai.

Parengta pagal ŠRATC informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE