NULL

Atšalus orams Radviliškio rajone laukiama daugiau pabėgėlių iš Ukrainos

Spalio 5 dieną surengtas nuotolinis Radviliškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdis, kuriame aptartas pasiruošimas šildymo sezonui, sergamumo situacija Radviliškio rajone, rūpesčiai dėl pabėgėlių iš Ukrainos ir kiti aktualūs klausimai.

Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas ir Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro vadovas Justinas Pranys aptarė karo pabėgėlių iš Ukrainos situaciją – šiuo metu Radviliškio rajone gyvena apie 300 ukrainiečių (iš jų 78 yra registruoti Užimtumo tarnyboje, 99 dirbantys, 70 vaikų lanko ugdymo įstaigas).

Atšalus orams prognozuojamas padidėjęs nuo karo bėgančių ukrainiečių srautas. Kaip potencialūs apgyvendinimo objektai yra numatytos dvi neveikiančios rajono mokyklos Šaukote ir Pakalniškiuose. Šiuose objektuose ketinama apgyvendinti apie 250 karo pabėgėlių.

Išlaidas už komunalines paslaugas įsipareigoja padengti šalies Vyriausybė. Kitais apgyvendinimui būtinais daiktais – baldais, patalyne, indais ir maistu – pasirūpins Pabėgėlių priėmimo centras. Radviliškio rajono savivaldybė prisidės koordinuojant apgyvendinimą, patalpų priežiūrą, viešosios tvarkos užtikrinimą ir sprendžiant kitas iškilusias problemas.

Daugau: patalynes komplektai

Parengta pagal Radviliškio rajono savivaldybės informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Rekomenduojami Video

TAIP PAT SKAITYKITE